Adtraction

onsdag 23 augusti 2017

Motivation

Det går bra nu, eller hur? Det regnar manna från himlen. Jasså, inte det?...  I stunder som dessa, då börsen backar lite granna, då är det sannerligen viktigt att känna sig själv, att veta varför jag tar risk.

I'm not lazy. I'm highly motivated to do nothing.

Faktum är att jag med tiden blivit allt mer övertygad om att en av de faktorer som skapar framgång på aktiemarknaden är att jag har kontroll på min motivation. Varför vill jag lyckas med detta, och vad betyder det egentligen för mig, på ett personligt plan? Pengar är onekligen en drivkraft även för mig, men om det vore det enda så tror jag det vore snudd på omöjligt att nå mina mål, givet de utmaningar man ställs inför emellanåt. Om enbart pengar var det som styrt så hade jag förmodligen gjort som de flesta andra, d.v.s. gett upp för mycket länge sedan.

Vidare så underlättar det att ha koll på dessa frågor när man utformar sin plan och sin metod. Om man t.ex. är något mer akademiskt lagd och gillar marknadens pussel, så kanske det är lite mer långsiktigt fundamental positionstagning man ska syssla med. Om man däremot agerar lite snabbare, mer på instinkt, så kanske kortsiktig handel är det som gäller. Gillar du siffror, så kanske det är en mer kvantitativ inriktning du bör ha?

Att känna sig själv någorlunda kan också leda till att man nog inte bör ta risk alls. Om man t.ex. har en spelberoende läggning, då kan det sluta riktigt illa. Spänning måste man söka på helt annat håll än aktiemarknaden. Bra aktiehandel kan vara riktigt tråkigt. Samma sak, dag ut och dag in.    

Frågor som dessa är viktiga. Det förstod jag inte minst när jag läste den här boken:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar