Adtraction

fredag 20 oktober 2017

Nilörngruppen

Innehåller reklam och annonslänkar.

Eftersom rapportperioden är igång, så följer här lite reflektioner kring mitt innehav i Nilörngruppen. Att döma av kursreaktionen så skulle man kunna tro företaget är i fritt fall, att allt hopp är ute. Men, siffrorna nedan talar ett helt annat språk, sett över tiden:

Klicka för större bild.

Finanserna är uppenbarligen fortsatt starka, och avkastningen på kapitalet är onekligen fortsatt mycket god.  Bolaget förklarar den lägre omsättningen i q3 med förseningar i vissa kundprojekt, samt en försämring av den Brittiska marknaden. Övriga marknader tuffar dock på och man tar marknadsandelar. Därmed tror jag att året på sedvanligt vis avslutas starkt, som vd även antyder. En annan sak som attraherar mig är att Nilörn brukar dela ut en hög andel av resultatet, uppemot 85%, och direktavkastningen är nu attraktiv. En sak stör mig dock, insiders agerande i aktien, inte bra mönster. 

Det här bolaget har verkat i decennier, och har genom organisk tillväxt och förvärv blivit en stor aktör inom etiketter och märken, såväl i Europa som i Asien. Tittar vi längre tillbaks, så ser vi att omsättningen utvecklats något volatilt, men positivt. Vid börsintroduktionen kunde vi se hur marknaden totalt missbedömde detta bolag, och nu tycker jag mig se samma kortsiktiga felbedömningar upprepas. Vissa analytiker hade felbedömt bolaget och förväntningarna låg därmed tydligen ca 10% högre än utfallet. Ingenting som får mig personligen att vare sig köpa eller sälja, men väldigt många agerar i ren panik på aktiemarknaden, helt utan reflektion över det enda viktiga, den långsiktiga utvecklingen av bolaget.     

Länk till Nilörn hos Avanza

Erbjudande
Upp till 70% rabatt på Stayhards rea!
Stayhard SE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar