Adtraction

onsdag 4 april 2018

Praktskandal - 8 Miljarder

Innehåller reklam och annonslänkar.

Visste ni att SVT, Sveriges Radio och UR delar på en budget på nära 8 Miljarder, enligt beslut från Riksdagen? Varav SVT står för merparten. Detta är betydligt högre budget än motsvarande privata aktörer som t.ex. TV4 rör sig med. Framöver kommer finansiering dessutom ske via skatten, då vår Riksdag nu anser att alla ska betala tusentals kronor för detta per år, oavsett behov, vilja eller förmåga.

Vad får vi för dessa pengar? Jo, bland annat ständiga mängder av vänsterextrem aktivism, i syfte att skada andra och påverka det politiska klimatet:


Vad mer får vi för alla dessa pengar? Inte mycket. Däremot erhåller politrukerna en möjlighet att föra ut sin dagliga propaganda, förvisso till en allt mer begränsad målgrupp. Är det rimligt att vi andra ska stå för denna höga årliga kostnad?

Tittarandelen har sedan 1990 stadigt sjunkit från 87% till 34% år 2014 för SVTs kanaler (enligt MMS). Idag är det sannolikt betydligt lägre än så. Vad väntar Alliansen egentligen på? Varför är de så fega när det kommer till det oundvikliga beslutet att avveckla denna dyra dinosaurie som statsmedia idag utgör? Det har gått alltför långt, och nu måste Riksdagen ingripa. Dessa pengar kan dessutom nyttjas till det akuta behov som uppstått i samhällets kärnverksamheter.

Enligt SVTs sändningstillstånd:

"...Sveriges Television AB (SVT) har till uppgift att bedriva tv-verksamhet i allmänhetens tjänst. Verksamheten ska präglas av oberoende och stark integritet och bedrivas självständigt i förhållande till staten som olika ekonomiska politiska och andra intressen och maktsfärer i samhället. Det är särskilt viktigt att SVT slår vakt om programområden som är betydelsefulla för allmänintresset. ..."

Är det någon som inte ser ett stort problem enligt ovan formulering, i förhållande till hur extremt vänsterinriktat verksamheten bedrivs idag? Vad anser du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar