Adtraction

måndag 21 maj 2018

Spiltans substansvärde lyfter

Om ni möjligen missat att ta del av den fantastiska utvecklingen i Paradox, så finns ju möjligheten att köpa in sig med god substansrabatt via Spiltan.


Substansvärdet för Spiltanaktien inför majhandeln på Pepins.com uppgår nu till 15 861 kr/aktie. Vid senaste substansberäkningen den 10 april fastställdes substansvärdet till 13 124 kr/aktie och kursen sattes då till 8 800 kr/aktie (efter senaste handelsperioden har Spiltanaktien även handlats till 8 700 kr/aktie).

Ökningen i  substansvärde beror huvudsakligen på en kursuppgång i Paradox med 32.40 kr/aktie sedan substansvärderingen i april då substansvärdet sattes vid kursen 126.60 kr. Kursuppgången idag förklaras av en fantastiskt bra rapport för Q1 2018.  Varje kronas förändring i Paradox-kursen motsvarar en förändring i Spiltanaktien med 81 kr.

Även övriga noterade innehav har haft en god utveckling - notera särskilt SBB som ökat med ca 30% sedan aprilhandeln (påverkar Spiltans substans med ca 45 kr/aktie).

Handeln inleds på Pepins/Alternativa Listan på måndag den 21 maj och pågår till och med fredagen den 25 maj. Priset fastställs tisdagen den 22 maj.

4 kommentarer:

 1. Tack för intressant info! Jat gillar verkligen Spiltan men jag är inte så sugen på att investera i onoterade papper. Jag tror verkligen att Spiltan skulle göra succé på börsen om de valt att gå den vägen. Jag inväntar noteringen, sen går jag "all in"!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag uppfattat ledningen rätt, så kommer en notering på vanliga börsen inte att ske, någonsin. Jag tror att en av orsakerna är att makten över bolaget eventuellt skulle kunna gå förlorad i det fallet. Eller att man skulle få in en typ av aktieägare som man faktiskt inte vill ha att göra med, dvs de kortsiktiga, de som inte ser till långsiktig styrning av företag och de mycket stora fördelar som det i sig medför (till skillnad från alla de som sitter fast i skiten med kortfristigt kvartalstänk och ständigt ökande regelbördor och regleringar).
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Jo jag vet, jag har förstått att det är så ledningen ser det men om de ändrar sig kommer jag sannolikt att teckna IPO:n.

   Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

   Radera
 2. Jo, jag ser också fördelar med en sådan notering, mvh.

  SvaraRadera