Adtraction

lördag 7 juli 2018

Halvår 2018

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jag är egentligen inte så mycket för alltför kortsiktig resultatuppföljning, men eftersom alla andra bloggare skriver om det så kommer här även ett inlägg från mig i ämnet. Den långsiktiga portfölj som jag förvaltar åt en klient har avkastat enligt följande:


Jag håller medvetet en betydligt lägre risk i denna portfölj än i mina egna. Mot bakgrund av att allt inte är allokerat till aktier så är jag nöjd med att resultatet ändå ligger i nivå med de bästa Sverigefondernas utveckling i år. Det har i år återigen varit fördelaktigt att ta valutarisk och att handla i preferensaktier, då den marknaden definitivt inte är effektiv, utan ger återkommande lukrativa möjligheter. Vidare så belönas långsiktighet i attraktiva bolag. Även sett ur ett lite längre perspektiv har portföljen gått betydligt bättre än index:


Utdelningarna strömmar in, vilket alltid är trevligt. De bör komma in på en något högre nivå än föregående år, och utgör en hygglig del av totalavkastningen för året, även om det inte är det jag huvudsakligen prioriterar. Aktieurval betalar sig nu, och det tror jag det kommer göra även framöver. Just att aktivt välja bort enskilda aktier har betydelse för långsiktig avkastning. Det gäller att se de möjligheter som också öppnas upp i en lite mer volatil marknad.

Mitt eget kapital förvaltar jag med en något mer aggressiv risknivå, och jag är återigen i helheten nöjd med första halvårets utveckling (+31 procent).


You will never know how good you are until you have performed under fire. " 
Marty Schwartz 

Hur har ditt börsår inletts?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar