Adtraction

tisdag 10 juli 2018

Myten om hög skatt och välfärd

Innehåller reklam och annonslänkar.

För en tid sedan blev jag sjuk utomlands. Naturligtvis blev jag lite extra orolig, eftersom jag inte hade en aning om hur sjukvården fungerade, eller var jag skulle vända mig. Jag fick emellertid hjälp med transport till den statliga vården. Eftersom det var Lördag och riktigt varmt, så visade det sig att det var stängt... inte mer besked än så. Vi åkte vidare till en privat vårdinrättning, och fick omedelbart behandling. En behandling som visade sig professionell och bättre än i Sverige. Inga köer som i Sverige inte. När vi kom hem möts man av den imbecilla argumentationen från Socialdemokraterna om fördelarna med statligt vårdmonopol (eller vinster i välfärden som de framställer det). Det ligger helt klart någonting i det som konstaterades i Forskning & Framsteg 2 2018:

" Den långa epoken då IQ har stigit i världen utmanas nu av fallande resultat i Skandinavien. "

Almedalen - istället för att servera motsvarade  >1,4 miljoner portioner riktig mat till våra behövande äldre.

Även årets Almedalen anspelade på ovan citat. Otroliga 100 miljoner kostade det skattebetalarna. På vilket sätt skapade det ett mervärde? Det enda som åstadkoms var att politiker och myndigheter återigen visade sitt totala förakt för folket och hushållning med budgeten. Hela veckan handlade egentligen om att implicit ge SD utrymme och lyft i opinionen, vilket de inblandade tydligen inte förstod.

Det stod klart att Medborgerlig Samling är det enda parti som tar sig an myten att välfärd och höga skatter hänger ihop. Lyssna gärna på nedan, där det redogörs för hur partiet vill sänka skattetrycket från 44 till 30 procent av bnp. Sug på den prioriteringen, Moderater.


1 kommentar:

  1. Det är helt sjukt hur hjärntvättade svenska folket blivit i den här frågan. Det är ungefär som med marknadshyror. Det går absolut inte att göra som resten av världen för "de förstår inte hur bra det svenska systemet är". Jag undrar om resten av världen saknar köer nr man är sjuk eller när man vill ha en bostad?

    Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

    SvaraRadera