Adtraction

tisdag 9 oktober 2018

Carnegie Global

Innehåller reklam och annonslänkar.

Idag lyssnade jag på fondpodden nummer 7. Jag tycker Petrusko fått till ett intressant format, där man får höra hur olika framgångsrika förvaltare resonerar kring analys, aktier och strategi. De olika aktietips som ges tar jag dock med en stor skopa salt. Visst, ofta rör det sig om bra bolag när man kontrollerar saken, men oftast är prislappen allt annat än låg när bolagen ifråga är upptäcka av stora förvaltare för länge sedan. Att placera bolagen på en mental komihåg lista kan dock vara bra (om man nu tillämpar buy the dip).     

Fondpodden nmr 7 med Carnegie Global.

Jag tilltalas av hur Mikael Tarnawski Berlin resonerar, en något speciell bakgrund har han också. Han har helt rätt i att det finns en tämligen stor fördel i långsiktighet på aktiemarknaden. Företagens underliggande värde förändras inte så mycket på kort sikt, utan värdeskapandet i företag
tar tid. Den kortsiktiga prisutvecklingen är därmed i mycket ren slump, till skillnad från den långsiktiga utvecklingen som defakto styrs av vinstutvecklingen. Det är en värdefull insikt att ha i bakhuvudet, i dagens allt mer kortsiktigt fokuserade omvärld. Nästa gång du ser ännu ett kortsiktigt råd, kom ihåg att det banken vill åt är ditt courtage. Deras incitament är i princip enbart att snurra kundernas portföljer så fort det bara går, oavsett om det är direkt skadligt för din depå.   

Det här är en fond jag själv skulle kunna tänka mig att investera i någon gång:
Länk till Carnegie Global hos Avanza

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar