Adtraction

tisdag 30 oktober 2018

Dubblare?

Innehåller reklam och annonslänkar.

I veckan smög sig nedan pressmeddelande in, vilket jag nästan missade. Det är intressanta nyheter, med tanke på att den egentliga potentialen i detta bolag nu ligger utomlands. Det är här nästa stora steg måste tas, även om Sverige ännu står för ca 40 procent av bolagets omsättning. Marknader som UK, Tyskland eller USA är riktigt intressant, med en åtskilligt mycket större potential. Det är därför Hexatronic är en potentiell dubblare, när marknaden lossnar lite framöver.   

FÖRVÄRVAR TYSKT BOLAG FÖR 10 MLN EUR + TILLÄGG (Direkt)

2018-10-25 14:06
STOCKHOLM (Direkt) Hexatronic har tecknat avtal om att förvärva det tyska fiberoptikbolaget Opternus. Köpeskillingen uppgår till 10 miljoner euro på skuldfri basis och ytterligare upp till maximalt 2,5 miljoner euro i tilläggsköpeskilling.
Det framgår av ett pressmeddelande.
Opternus har 44 anställda och är verksamt inom försäljning, utbildning och service av fiberoptiska svetsar och mätutrustning för fiberoptiska kommunikationsnätverk. Huvudkontoret är beläget i Bargteheide i norra Tyskland.
Under de senaste tolv månaderna har Opternus genererat en försäljning om cirka 15 miljoner euro med ett ebitda-resultat om cirka 2,2 miljoner euro.
Förvärvet förväntas öka vinsten för innevarande år med ungefär 0:55 kronor per aktie i Hexatronic, uppger bolaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar