Adtraction

fredag 11 januari 2019

Extra - Extra

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jaha, då var det klart då. Centerpartiet och Liberalerna har idag tillsatt ännu en vänsterledd regering. DÖ 3.0 helt enkelt.

Det här lär bli dyrt. 

Med så många partier iblandade så förstår man snabbt två saker. Det här blir expansivt och dyrt då alla inblandade ska ha igenom något. Med tanke på ideologiska skillnader så förstår man även att en annan sak som kommer driva kostnader det är alla utredningar som därmed kommer tillsättas, i syfte att begrava frågor. Låt mig även förutspå att många kompisar kommer tillsättas att leda dessa utredningar, med miljonersättning. Fler myndigheter får vi också äran att bekosta, t.ex. kommer den förhatliga "jämställdhets"myndigheten nu tydligen fortleva.

Det är intressant att Kommunisterna, förlåt jag menar Vänsterpartiet, förutsätts godkänna hela upplägget. Detta trots nedan tydliga formuleringar och borgerliga inriktning:

" Denna överenskommelse innebär att Vänsterpartiet inte kommer att ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under den kommande mandatperioden. ...

Regeringen kommer inte att driva eller arbeta vidare med förslag om vinstförbud eller andra förslag med syftet att införa vinstbegränsningar för privata aktörer i välfärden. ...

Sänkt skatt på arbete och värnskatten tas bort 1 januari 2020. ...

Uppluckrad arbetsrätt, fri hyressättning, kraftigt ökat rut-avdrag. "

Inledningsvis erkänns i dokumentet att Sverige står inför stora problem tack vare den fullkomligt misslyckade bidragsinvandringen under senaste decenniet. Men, därefter diskuteras dessa problem i princip inte alls i sak, utöver att man avser öka invandringen. Det framträder tydligt därmed att man ännu helt saknar lösningar eller en relevant verklighetsuppfattning. Man drömmer fortfarande om att arbetsmarknadens parter kommer att lösa det politikerna ställt till med. Detsamma gäller den snabbt ökande kriminaliteten, eller snabbt ökande belastning på välfärden.

Den som vill läsa mer om denna fluffiga överenskommelse finner det här. Som ni förstår så är detta en äkta Annie-Björklund-produkt, d.v.s helt ogenomförbar men många fina ord. Det är därför Annie valt att själv sätta sig i baksätet, istället för i förarsätet. Då tror hon sig kunna bortförklara det kommande misslyckandet.

Från sidan av är det fascinerande att se hur dagens Riksdag verkligen föraktar väljarkåren. Tidigare
vallöften är nu inte vatten värt. I syfte att undvika ge SD inflytande så har ett flertal partier nu vänt ut och in på sig själva. Dvs gett SD ett sällan skådat inflytande, i förhållande till vad som sades i valrörelsen. Sannolikheten blir därmed naturligtvis hög för en kraftig rörelse i opinionen år 2022. Grattis SD, i förskott.
 

2 kommentarer:

  1. Jag tror egentligen att det är bara ett spel för gallerian (även om med dåliga skådespelare). Självklart ska S acceptera det sämsta avtal som möjligt, C och L ska trycka genom så mycket som möjligt som V avskyr och t o m förnedrande klausul till V. Hur ska de annars komma ur hörnet de malat sig i sedan länge? Alla vet att de måste släppa SD som stödparti till något, förr eller senare. Alla vill inte göra på bekostnad av sina väljare. Konsten ligger därför i att försöka visa att de vill regera/stödja/påverka regering i dessa omständigheter när de faktiskt inte vill det. Kristersson verkar inte bry sig om så mycket att ha denna potatis, men de andra kan inte bara putta det åt honom omedelbart, det måste verka trovärdig att de gjorde ”allt de kunde” för att inte hamna där.

    SvaraRadera
  2. Ja kanske det. Vad som helst framstår som numera möjligt i den samling id-oter som kallas för vår Riksdag.
    Tack för kommentaren.

    SvaraRadera