Adtraction

torsdag 3 januari 2019

Seafire

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jag har sedan länge närt ett intresse för onoterade bolag, då dessa handlas till avsevärt lägre multiplar än noterade bolag. D.v.s. möjlig avkastning i relation till tagen risk ser betydligt aptitligare ut, om man aktar sig för utplacerade minor i omgivningen. Det var en av anledningarna till att jag förhållandevis tidigt gick in i Investment AB Spiltan , men även Seafire.


Sedan noteringen har det hänt en del, med en förvärvstakt i linje med vad som tidigare kommunicerats från bolaget. Inom Followit och Hedens finns nog ytterligare arbete och åtgärder att vidta innan det framstår som riktigt aptitligt? Jag skulle vilja se en del förtydligande kring detta från ledningen i kommande rapport. Men Linqua Communications ligger förmodligen trendmässigt  helt rätt i tiden, givet utvecklingen i t.ex Norden. 

Efter nyår tillkännagavs förvärvet av Åkerstedts Verkstad. Om man beaktar nedan uppgivna förtydligande så känns även detta förvärv tämligen rätt:

" Vi betalar ca 4x LTM justerat för fastigheten för ett bolag med 25% EBITDA marginal och 30% omsättningsökning och en fin kund/försäljningspipeline. Tycker det är rimligt i sammanhanget. 

Bakgrund:
Markus Åkerstedt övertog VD skapet för några år sedan och påbörjade ett effektiviseringsprogram och investeringar i robotar. Resultatet av det arbetet ökade bruttomarginalen till 65% (från runt 50%) 2014 och framåt och till det har personalkostnaderna sänkts från 40% (2014)
 av kostnaderna ner till 20% av totala kostnaderna 2018. Så bolaget har gått från en låg EBITDA marginal på 5-10% till över 25% 2018. "

Än så länge är således min syn att detta investmentbolag exekverar sin strategi enligt mina förväntningar, och bolaget erbjuder en intressant möjlighet att vara med på uppbyggnaden av något som kan bli stort i en framtid.

Länk till Seafire hos Avanza

2 kommentarer:

 1. Kul att du också uppmärksammat Seafire. Jag hade inte sett ditt inlägg när jag skrev mitt idag. :) Lägger med en länk till ditt inlägg i mitt nu i efterhand!

  Ha en go kväll!!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 2. Tack, det var snällt med länken.
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera