Adtraction

söndag 20 januari 2019

Värdeförändring

Innehåller reklam och annonslänkar.

Det är så uppenbart att EU har spårat ur fullkomligt, på nästintill samtliga områden. De siktar dock på att inta en ointaglig världsledande position inom ett område. Byråkrati och reglering. Under vinterns  volatila börsnedgång var det säkerligen fler än jag som fick upprepad e-post från bankerna med nedan besked. 

Efter årets inledning är dessa pappersförluster återhämtade

En stat som beordrar bankerna att upprepat skicka ut icke önskad e-post till kunderna. Det är så korkat att man knappt ens tror det är sant, men det är det. Enda sättet att hindra denna icke önskade e-post är att uppge en e-postadress till banken som inte används.

Hur många orutinerade sparare blev inte stressade av detta efter ett tag? Vad leder stress och rädsla till på aktiemarknaden? Jo, rädsla driver fram oövervägda beslut som leder till stora förluster i aktiemarknaden. Den byråkrati som kom på denna ide har bevisligen aldrig tagit en endaste krona i risk. Vilka kunder klarade sig bäst under finanskrisen? De som sålde ut allt i panik och sedan inte vågade sig in i marknaden på åratals igen efter realiserade förluster, eller de som tog det lugnt och kallt? Jo, jag vet flera som av rädsla fått usel avkastning sista tio åren. Det är för övrigt i situationer som denna jag oftast är intresserad av att köpa, inte sälja.

För egen del hade jag stora rörelser i den marknadsneutrala delen av portföljen och i derivat. Nettot av värdeförändring var dock inte så farligt i den delen av portföljen. Men att döma av mängden daglig e-post från staten så var det tydligen kris. En sällan skådad idioti. Håller du med?

 

3 kommentarer:

 1. Har inte fått något sådant, dags för dig att överväga att byta bank?
  Ett annat alternativ skulle kunna vara, eftersom det verkar vara en standardtext som skickas ut, att sätta upp spamfiltret med triggerorden som återfinns ialla dessa standardtexter. Då slipper du iallafall att se eländet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både Nordnet och Avanza hävdar att detta är framtvingat av Mifid ii regelverket. De banker som inte skickar ut det bryter alltså emot ny lag påstås det.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Vi har väl dem att tacka för att på varenda jävla websida man besöker måste klicka ok om de där cookiesarna.

  SvaraRadera