Adtraction

torsdag 21 februari 2019

Funding secured

Innehåller reklam och annonslänkar.

Tidigare i veckan smög Seafire ut följande :

Investmentbolaget Seafire har beslutar att genomföra en riktad nyemission. Bolaget emitterar 1,18 miljoner aktier till teckningskursen 6 kronor per aktie och tillförs 7,1 miljoner kronor före emissionskostnader på 50 000 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigandet från årsstämman att emittera aktier. Nyemissionen tecknades av ett antal privata investerare och likviden ska användas för Seafires framtida tillväxt. Bolaget har efter den riktade nyemissionen 8,70 miljoner aktier utestående. "

En rejäl utspädning av övriga aktieägare. Men, eftersom handeln i micro caps är underlig så steg alltså kursen på detta :

Ställ ut fler aktier och höj därmed värderingen, en penningmaskin.

När jag under hösten köpte aktier i Seafire så var jag beredd på att skjuta in mer pengar, med tanke på företagets ringa ålder och expansiva planer. Men jag var inte inställd på att bli ignorerad av ledningen genom att de emitterar nya aktier med rabatt till en särskild grupp av anonyma personer. Den typen av amatörmässigt agerande passar möjligtvis bra i papperskorgen. Jag försöker att alltid vara uppmärksam på företagsledningens agerande, det sänder ibland tydliga signaler. En annan sak jag inte gillar är att ledningens löneläge inte är anpassat efter företagets förutsättningar och prestation hitintills. Jag är inte med längre, tack för kaffet. Även jag gör misstag emellanåt, och då gäller det att acceptera och hantera det.

Länk till Seafire hos Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar