Adtraction

tisdag 19 februari 2019

MIPS

Innehåller reklam och annonslänkar.


Jag lyssnade in på nedan presentation från Mips :

http://www.mipscorp.com/finansiella-rapporter-och-presentationer/
- En fantastiskt bra rapport från MIPS, återigen. Bolaget går från klarhet till klarhet och det märks nu verkligen att kunderna uppskattar det bolaget erbjuder. Personlig säkerhet är en hållbar trend.
- Det upprepades ett flertal gånger att man når målet 2020, och man säger sig ha bra momentum i verksamheten. Detta betvivlar jag inte i nuläget heller.
- Man har stärkt sitt varumärke än mer via den fina rankingen i den forskning som görs på deras produktområde. 
- Såvitt jag kan bedöma så har man ännu bara skrapat på ytan av sin totalmarknad. Jag noterar också att man byggt upp en fin portfölj av patent, vilket ser bra ut inför framtiden.
- En av de stora riskerna i bolaget var att patentintrång skulle döda verksamheten i ett tidigt skede. Det hanterade de framgångsrikt, vilket inger förtroende, och de står mycket starkare finansiellt och patentmässigt idag. Relationerna med kunderna är dessutom stärkt och många känner idag till deras produkter.
- Slutligen så var det trevligt att man redan nu annonserar en fin utdelning. En utdelning som kan förväntas växa bra framöver med tanke på bolagets starka finansiella ställning och goda utveckling i övrigt. Jag känner mig trygg med att äga den här aktien länge framöver, jag köper mer på dippen framöver.

Länk till MIPS hos Avanza

1 kommentar:

  1. Jag har inte hunnit lyssna igenom ännu men håller helt med. MIPS går från klarhet till klarhet och ska bli spännande att följa framöver. Har lust att öka men avvaktar då MIPS är största innehav i portföljen för tillfället.

    SvaraRadera