Adtraction

lördag 4 maj 2019

Mips

Innehåller reklam och annonslänkar.

Då var rapporten från Mips överstökad. Även om marknaden fick dårvimpen under kvartalet, pga överspelad fakenews från den potentiella konkurrenten Bontrager, så tycker jag själv att det inte finns anledning att oroa sig för Mips. Jag skrev om det köpläget tidigare kring kursbotten. Verksamheten tuffar på riktigt bra just nu. Det är uppenbart att ledningen snabbt och skickligt etablerat ett svår- intagligt globalt ledarskap i sin nisch, baserat på gedigen svensk forskning, där man tillför ett stort värde för kunder. I årsredovisningen anges t.ex. följande:

MIPS har en stark patentportfölj och under året registrerades ytterligare 67 godkända patent och MIPS patentportfölj består nu av 139 godkända patent, samt ytterligare 76 är under ansökan. "

Som när Fortnox tog fart en gång. Vackert.

Net sales increased by 91% to SEK 44.9m (23.6). Adjusted for currency exchange rate effects, the increase was 71% 
Operating profit increased to SEK 11.8m (1.8) 
Operating margin increased to 26.3% (7.6) 

Jag betvivlar inte deras målsättningar och att de når dem, frågan är väl snarast hur mycket man överträffar dem? De har en vision att växa 50 procent på helåret. Antalet anställda ökade något, men samtidigt uppger ledningen nu att de inte ser något behov att bli så väsentligt många fler för att nå tillväxtmålet 2020 (i.e. skalbarhet). Även om de hedgar hälften av valutaexponeringen så ger dollarns styrka tämligen synbar effekt. Detta innehav spelar alltså även den viktiga rollen att hedga min balansräkning mot Ingves galenskaper med vår arma krona.

Kul att det historiskt svagare första kvartalet nu gick så pass bra. Nya initiativ och breddning ger fint avtryck i verksamheten. Denna gång leddes den positiva utvecklingen av kategori snö men tillväxt kom även från kategorin cykel och motorcykel, och det har nu även skett ett fåtal lanseringar inom ridsport. Potentialen på emerging markets återstår i mycket, men på längre sikt vore det märkligt om inte även de marknaderna skulle följa i denna säkerhetstrends spår.

Sammanfattningsvis, en trygg placering med bra potential för de närmsta 3-5 åren.

Länk till Mips hos Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar