Adtraction

fredag 22 mars 2019

Lugn - den dubblas

Innehåller reklam och annonslänkar.

Senast jag skrev om Mips så avslutade jag med: " jag köper mer på dippen framöver ".


Jag fick inte rätt direkt, men nog kan vi anse att följande citat passar in rätt väl:

" Successful investing consists of long periods of boredom and short periods of horror. "

För 30 procent ned på en dag kan ju göra de flesta något ängsliga. Men, det positiva med den typen av händelser är att det är detta som skapar möjligheterna för oss andra. Det är just det här som gör det så svårt att åka med på en riktigt bra aktieresa under lång tid. För kraftfulla motgångar inträffar nästan alltid i även riktigt bra bolag.

Den konkurrerande teknik som lanserats är licensierad till ett enda märke, ingen annan tillverkare kan köpa den. Bontrager står dessutom för en mycket låg andel av Mips intäkter enligt uppgift. Ledningen uppger dessutom att de inte, med anledning av detta, ser anledning att revidera sina tidigare kommunicerade långsiktiga planer. Och det sistnämnda har jag anledning att tro på, då jag upplever bolagets ledning som högpresterande och trovärdiga. Man har framgångsrikt etablerat ett globalt och välkänt varumärke på kort tid i sin nisch. Jag ser ett köpläge, och bedömer alltjämt att Mips är en aktie med förmåga att på egna meriter dubblas i värde närmaste åren. 

Länk till Mips hos Avanza

3 kommentarer:

 1. Jag håller med, MIPS är superspännande och jag tror verkligen inte att vi sett det sista av dess framgång.

  SvaraRadera
 2. Konkurrensen ökar och Mips är högt värderade. Deras "moat" fick sig ett hörn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller ju inte riktigt med om den bilden. De omfattande tekniska tester som Mips själva kommer publicera data på framöver sågar i princip konkurrentens påståenden. Mips dominerar idag sin nisch, globalt och varumärkesmässigt.
   Tack för kommentaren.

   Radera