Adtraction

tisdag 11 juni 2019

Enkelt eller komplext?

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jag såg idag följande rubrik i DI. Jag vet inte vad som sägs i artikeln, för jag undviker givetvis  onödigt kostsamma prenumerationer.


Med de räntenivåer som dagens omvärld erbjuder så är ovan påstående ingenting att förundras över. Det blir svårt för strukturerade produkter att leverera gamla tiders avkastning med de förutsättningarna, per definition. Sedan ska man inte heller förringa det faktum att den här typen av produkter är komplexa nog för att merparten av köparna inte förstår vad de köper. Det är stora delar av poängen, för då kan marginalerna till distributörerna maximeras utan att kunden förstår orimligheterna.

En gammal god tumregel är att man aldrig ska köpa det man inte begriper, men ändå är det så många som faller i den fällan. Med förstå menar jag att du i det här fallet bör vara insatt nog för att förstå prissättningen i detalj, för annars kan du omöjligen utvärdera dessa produkter. På finansmarknaden fungerar det som så att enkelhet oftast slår komplexitet, när det kommer till avkastning. Fråga dig därför varför distributörerna oftast framhäver motsatsen. Är det för ditt, eller deras eget bästa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar