Adtraction

torsdag 13 juni 2019

Awardit - förvärvar

Innehåller reklam och annonslänkar.

Ni som läser denna blogg vet att Awardits ledning tidigare gett tydliga indikationer på att även 2019 ska bli ett händelserikt och utvecklande år för bolaget. Därför var det kul att se nyheterna om sista förvärvet, speciellt mot bakgrund av att vi vet att ledningen tidigare hanterat förvärv framgångsrikt och snabbt realiserat tydliga samordningsvinster. Med detta förvärv stärker man ytterligare sitt grepp om nischen i norden, och köpeskillingen ser helt ok ut givet historiken. Är du inte med på den här resan så kanske du borde köpa nu, ännu ett lönsamt litet bolag som blir stort... 

" Awardit och ägarna till Retain 24 AB (Retain24) har idag undertecknat ett Term Sheet med innebörden att Awardit förvärvar 100 procent av aktierna i Retain24. Köpeskillingen är överenskommen till 42 mkr. Det är parternas avsikt att slutligt förvärvsavtal skall ingås i början av juli 2019. ...Retain24 startades 2002 och är Nordens största operatör och processor av digitala presentkort. Retain24 erbjuder ett enkelt, säkert och flexibelt presentkortssystem som driver både trafik och försäljning till kunderna. Systemet fungerar lika bra i den fysiska butiken som i webbshopen. Tillgång till systemet sker antingen via integrerade- eller fristående lösningar i kassasystem eller webbshoppar. Retain24 hanterar också andra värdehandlingar så som kuponger, tillgodokort och bonusar. Omsättningen 2017/18 var 16,5 mkr med ett EBIT på 3 mkr. Bolaget har 12 anställda. Detta är en mycket strategisk affär som vi diskuterat under en längre tid. Awardits och Retain24s verksamheter möts inom hanteringen av digitala värdecheckar, s k branded money. Tillsammans räknar vi med att kunna lansera nya produkter och effektivisera inlösenhantering i lojalitetsprogram. säger Niklas Lundqvist, VD Awardit. Detta är en mycket spännande affär för Retain24s kunder. Awardits volymmässigt stora lojalitetsprogram, tillsammans med Retain24s enkla och flexibla presentkortslösning, ger Retain24s kunder access till stora och lönsamma målgrupper som tillför ytterligare trafik och merförsäljning. Detta i en tid när väldigt många varumärken sliter otroligt hårt för att vinna kundernas affärer, säger Claudio Simanovic, VD Retain24. "

Länk till Awardit hos Avanza

1 kommentar:

  1. Kul och spännande förvärv de gjorde. Gillar bolaget och hur de ökar verksamheten via förvärv. Har själv funderat på att ta i det i portföljen men ännu inte kommit till skott.

    SvaraRadera