Adtraction

lördag 15 juni 2019

Fortnox - fintech

Innehåller reklam och annonslänkar.

Dagens besked om att Fortox ansöker till Finansinspektionen kanske förvånade en del? Men, jag ser det som ett bra och logiskt steg för att realisera bolagets allt tydligare ambitioner kring att växa intäkterna från kunderna (arpc). Om man beaktar det stora antalet kunder Fortnox nu har och att penetrationen enbart är runt 2 procent för Fortnox Finans, då kliar det i fingrarna... Tänk om/när de får mer fart i denna delen av det affärsmässiga ekosystem de bygger.   

" Affärssystembolaget Fortnox har idag den 13 juni lämnat in en ansökan till Finansinspektionen om att få bli betalningsförmedlare. Beviljas ansökan, innebär det att bolaget kommer att kunna erbjuda kunderna att sköta vissa betalningar direkt i Fortnox plattform. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Tjänsten riktar sig primärt till de kunder som använder Fortnox tjänster inom fakturering. Med en betalningsförmedlingstjänst på plats, skulle kunden kunna använda de pengar som kommer in i ekonomisystemet för att göra vissa betalningar med, direkt i systemet. För kunden innebär det att de får sin affärshändelse i ett sammanhållet flöde. 

- Nu tar vi ett nytt kliv. Med betalningsförmedling på plats kan vi addera fler delar så kunderna får ännu större möjligheter till automatisering. Genom att vi hela tiden utmanar och utvecklar möjligheterna inom fintech-området så flyttar vi också fram positionerna för Sveriges småföretagare. Våra kunder ska ha möjlighet att ligga i framkant av digitaliseringen, säger Nils Carlsson, vd i Fortnox.

Finansinspektionen kommer nu att behandla ansökan och besked väntas inom sex månader. Därefter kommer en eventuell lansering av tjänsten att ske stegvis. "


Länk till Fortnox hos Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar