Adtraction

fredag 20 september 2019

Byt bolån

Innehåller reklam och annonslänkar.

Storbankerna tappar på lånemarknaden, både marginaler och marknadsandelar sjunker. Så det är nu du ska passa på att se över din ekonomi, för det kan ge mycket gott resultat nu. Det allmänna ränteläget har också fallit brant sista tiden, så det bör synas tydligt i din ekonomi. Om så inte är fallet så ska du ta det enkla steget att byta bank, tycker jag.

Det är mindre banker som Länsförsäkringar, SBAB, Skandiabanken men även Danske Bank som utmanar just nu.

Att vara girig sågs som en merit. Notera att politikerna fortfarande
tycks leva på 80-talet (godsherrar och potentater av andras pengar).

Ett alternativ till bankerna ovan är förstås nätbankernas (Avanza, Nordnet) erbjudande. Men givet de krav som ställs på dig och säkerheten ifråga så anser jag att deras erbjudande är tämligen uselt idag. Det är inte konkurrenskraftigt i jämförelse med vad en Private Banking kund skall förvänta sig idag på annat håll.

Finansinspektionen släppte sin senaste rapport, över bankernas bolånemarginaler, under Augusti. Sedan toppen i December 2017 har marginalerna fallit i princip varje månad upp tills idag. Det är i detta läge när småbankerna tar marknadsandelar som även du ska se till att gynnas som kund.

Det kan ta viss tid att gå en dust mot bankerna med bolånet, men timförtjänsten kan bli god. Ivartfall om du är Stockholmare. Det minsta du bör göra är att göra en snabb jämförelse av ditt lån emot t.ex. MittBolån , utan kostnad.
   

4 kommentarer:

 1. Håller med! Är själv nöjd med SBAB och 1,29 % just nu.

  Trevlig helg!
  /Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en fördel med SBAB är deras transparenta erbjudande och väl fungerande hemsida.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Jag gillar SBAB när de gör det de ska göra: finansiera bostäder. Deras onlinesatsning med där de leker mäklare ger jag inte mycket för dock.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, det hade jag inte koll på att de leker mäklare nu med. Jag tycker dock att de på sistone har skött sin roll ganska bra som utmanare med bolån.
   Tack för kommentaren.

   Radera