Adtraction

torsdag 17 oktober 2019

BAM

Innehåller reklam och annonslänkar.

Brookfield Asset Management är ett tämligen stort globalt förvaltningsbolag som har funnits ganska länge i mina portföljer. Jag gillar deras inriktning på fastigheter, förnybar energi, infrastruktur,onoterat och på senare tid även krediter. I slutet på September hade de en investerardag som jag nu har haft tid att gå igenom.     

Det verkar inte bättre än att institutioner i mycket ser till just storlek när de allokerar kapital, och sett ur det perspektivet står sig BAM idag väl globalt. Även lågräntemiljön, som är här för att stanna under lång tid, gynnar alternativa investeringar.   


Jag vet inte riktigt om jag tror på den omfattning av alternativa tillgångar som ledningen ser framför sig om något decennium, men trenden är ivartfall tämligen tydlig i mitt tycke (TINA). Framtidsutsikterna för BAM torde därmed vara tämligen ljusa. De har även en sund balansräkning och borde därmed kunna nyttja dagens lite oroligare omvärld väl i det fall möjligheter öppnas upp.


Den här aktien har en trygg plats i min utdelningsportfölj, och även om utdelningen inte är så hög i nuläget så finns det gott om utrymme att tryggt växa utdelningsandelen framöver. De räknar även med att det avgiftsbelagda kapitalet ska växa med 12 procent årligen under de kommande 5 åren.   
Värderingsmässigt är aktien kanske inget direkt fynd idag, men det ska den inte heller vara. Ett bra bolag att köpa i generella nedgångar.

Länk till BAM hos Avanza

3 kommentarer:

 1. Kollade lite snabbt på BAM för några veckor sedan. Blev dock inte helt klok på var de står i kärnkraftsfrågan, har du koll där och kan briefa lite? De stoltserar ju med vind'kraft'verk på hemsidan, men fler och fler verkar börja inse att vi inte kan använda teknik som är mer än 1000år gammal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, kul kommentar. För jag antar du är inte så lite ironisk här :)

   Radera
 2. Brad Thomas på SeekingAlpha hade nyligen en artikel om just BAM: "3 Reasons Brookfield Asset Management Is One Of The Best Long-Term Investments You Can Ever Make". Tyvärr låst artikel, läste den när jag hade gratisartiklar men kommer inte ihåg riktigt innehållet. Mne som sagt verkar vara en ok placering.

  SvaraRadera