Adtraction

söndag 27 oktober 2019

Hur gör du?

Nedan bild samvarierar rätt väl med intåget av datorer, internet och ett ständigt ökande medialt brus.


Min egen huvudsakliga investeringsinriktning sammanfaller alltså med hur aktörerna betedde sig för 60-70 år sedan. Snacka om mot strömmen där. Men, märk väl att det passar mig mycket väl, för jag har tålamod och jag har övertygelse i det jag gör i och med att jag oftast går min egen väg. Jag lyssnar på andra för att om möjligt lära mig något, men jag tar alltid besluten själv baserat på egenhändigt arbete. Det passar mig tämligen väl att låta de andra konkurrera stenhårt om de små rörelserna, medan jag istället försöker se längre in i framtiden och därmed fånga de stora rörelserna som ingen annan tycks intresserad av idag.

Jag känner mig dessutom tämligen säker på att den ökande kortsiktigheten inte alls har bidragit till generellt sett bättre resultat för spararna, utan snarare tvärtom. Det är dock inte alls omöjligt att tjäna pengar på kortsiktig handel, men det är utan tvekan svårare.

 

2 kommentarer:

 1. Intressant utveckling på gott och ont! Jag är lite kluven men lutar mer åt att behålla ”vinnarna” så länge ”affärerna går bra”. Skulle bolaget få en tillfällig motvind men dess konkurrensfördelar finns kvar så är det nog dumt att sälja bort sig. Däremot vid större händelser som oegentligheter kring bokföring så tror jag det är bättre att kliva åt sidan tills molnen skingrat sig. Mitt bästa exempel i portföljerna är Microsoft som har fint flyt i affärerna och bygger på sina konkurrensfördelar ytterligare enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att vara långsiktig får aldrig tas för ursäkt till att alltid vara passiv. Man måste ständigt verifiera sin tes, men försöka agera faktabaserat i enlighet med en befintlig plan.
   Med ovan sagt så har jag även en helautomatiserad kvantitativ tradinglåda som en mindre del i det jag gör.
   Mvh investera-pengar.blogspot.se/

   Radera