Adtraction

tisdag 19 november 2019

Awardit

Innehåller reklam och annonslänkar.

Igår kom en av mina favoriter, Awardit, in med sin rapport. Som väntat en rapport som andas fortsatt optimism.

Hälsosamt vacker utveckling.

Man beskriver en fortsatt bra kundtillströmning i Norden och det guidas i princip för ett starkt kommande kvartal:

 "..Crossroads baktunga försäljning och intjäning har vi nämnt i varje kvartalsrapport och nu är det snart jul igen. Även moderbolaget och nytillkomna Retain 24 har en relativt stor del av omsättningen och resultatet under Q4 (Q4 2018 levererade vi ett EBITA-resultat på 20,6 mkr). Under Q4
räknar vi även med att få genomslag för kostnadsbesparingar hänförliga till
omorganisationer. .."

Hur många bolag i Norden känner du till med en hållbar organisk tillväxt i trakterna av 28 procent? Lägg därtill en marknad för framtida konsolidering, där Awardit är bra positionerade i sin nisch. Bolaget har faktiskt också en gedigen utdelningshistorik, så aktien platsar också i portföljer som söker bra utdelningstillväxt.

Länk till Awardit hos Avanza

2 kommentarer:

 1. jag tecknade i ipo:n och den har växt sig till att bli ett av mina större innehav. med tanke på att vd:n har aktier värda i runda slängar 110 miljoner och omsättningen på aktien är minimal (idag knappt 450000:-) så är han beroende av att skapa vinst som de delar ut för att få något själv alls, så lär han ju inte sitta och lata sig om dagarna direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varje gång man ser så pass låg float i ett bra bolag som Awardit, då är det läge att bli upphetsad över möjligheten.
   Nu tror jag väl att vdn lätt skulle kunna sälja av aktier till ngn fond om hand ville. Men, det verkar inte aktuellt alls som jag har förstått det. De vill istället bygga ett betydligt större och på sikt europeiskt bolag än idag.
   Tack för kommentaren.

   Radera