Adtraction

torsdag 21 november 2019

Tillgångarna som gör dig rik

Innehåller reklam och annonslänkar.

När man initialt bygger upp sitt kapital så tycker jag man bör placera enbart i aktier, för du har oftast tiden på din sida och det är den tillgångsklass som rimligtvis kan förväntas avkasta mest över tid. Givet att du har nerverna för att hantera de svängningar som oundvikligen kommer att uppstå. När kapitalet har växt till sig så finns dock all anledning att fundera över hur du bevarar kapital. Det kan du uppnå genom att anpassa portföljens sammansättning av olika tillgångsslag, och det är det Marcus Hernhag diskuterar i den här boken. Hur du uppnår ett tryggare sparande, utan att krångla till det.

Den så kallade Yale modellen och Ray Dalios principer är exempel på något som berörs kortfattat i boken. Författaren bjuder även på en kortfattad inblick i hur han har resonerat kring sin egen portfölj för att diversifiera. Faktum är att Marcus även gav mig ett par uppslag på bolag och sektorer i Usa och Kanada att titta närmare på, för jag tror de skulle kunna tillföra stabilitet och bra kassaflöden till min egen portfölj.   


Att boken kommer ut nu inför jul är ganska lägligt, för jag skulle kunna tänka mig att den blir en uppskattad julklapp till den som är allmänt intresserad av ekonomi.

Länk till boken hos Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar