Adtraction

söndag 10 november 2019

Jag köpte dippen

Innehåller reklam och annonslänkar.

När Mips släppte sin Q3 rapport var det uppenbarligen många småsparare som fick total panik, att döma av orderflödet när börsen öppnade för dagen. Exakt som det ser ut när Amygdala tar över agerandet. Det blev alltså lika galet som när miljöpartister, eller centerpartister för den delen, agerar.

Köpte du också dippen? 

Själv hade jag lyssnat noga på tidigare kapitalmarknadsdag och var därför förberedd på ett svagare q3. Jag noterar ledningens tidigare uppriktighet i protokollet. Sådant gillar jag, människor med ryggrad. Jag var knappast ensam om den tanken, mot bakgrund av hur kursen har rört sig sista tiden. Därför finns det troligtvis anledning att även lita på ledningens uttalanden att momentum nu ökar igen. Gissningsvis så torde kundernas lagernivåer nu även vara ansträngda.

Det faktum att jag ökade min position beror dock främst på att jag fokuserar på det långsiktigt intakta starka caset i detta tillväxtbolag:

"..har vår adresserbara marknad vuxit från 43 till 130 miljoner hjälmar vilket ger oss en väsentligt mycket större marknad att bearbeta.

 ..Vår nya plan och strategi innebär att vi har som mål att omsätta mer än 1 miljard kronor under 2025 med en EBIT-marginal överstigande 40% och med ambitionen att dela ut minst 50% av nettoresultatet över tid. "

Mips är ett bolag där ledningen har bevisat sig mycket väl, och produkterna är starka i sin globala nisch. Detta bolag förblir en av mina absoluta favoriter. Om jag ska raljera lite så borde ju Mips med tiden kunna bli en esg favorit, och isåfall ska priset upp till fullkomligt oanade höjder. Det handlar ju trots allt om produkter som räddar liv. Snacka om hållbarhet och gott samvete.

Länk till Mips hos Avanza

5 kommentarer:

 1. Jag hade gissat på att marknaden hade handlat ner aktien på rapporten men det var kul att se att "smart money" inte vilade på hanen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,när det är billigt måste man passa på. Och jag ska köpa mer framöver i detta bolag. Det ser bra ut för framtiden och det är människor att lita på dessutom.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Snyggt köp! Har dålig koll på bolaget men verkar intressant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Ja, du borde kolla upp dem. Fint bolag i bra sektor, med bra ledarskap och aktieägarvänligt.
   Tack för kommentaren.

   Radera