Adtraction

fredag 17 januari 2020

Spiltan

Återkommande läsare av denna blogg vet förmodligen att Investment AB Spiltan är ett av mina favoritinnehav sedan mycket länge. Faktiskt en av de placeringar som lagt grunden till den förmögenhet jag har skapat på egen hand. Årets första handelsperiod har just inletts med stort intresse för Spiltan. Handelskursen har fastställt till 140 kr (+20 kr) och i Tisdags var substansvärdet 172,60 kr, alltså fortsatt omotiverad rabatt. Så passa på du med, handeln pågår tills på Måndag för denna gång.   


Du har väl inte missat Spiltans substansrapport för 2019 med en sammanfattning av årets viktigaste händelser i verksamheten? Den innehåller även en kort tillbakablick av årtiondet som gick:

" Det har varit ett fantastiskt årtionde för Spiltan. Under de senaste tio åren har Spiltan faktiskt hört till de tio bästa aktieplaceringar man kunde ha gjort på Stockholmsbörsen. ...  "   

Länk till handel i Spiltan hos Pepins

3 kommentarer:

 1. "depårabatt" på 30 kronor. Det är inte omotiverat. Notera aktien på riktigt så blir fler intresserade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det argumentet är ju lite som när det påstås att man är klimatförnekare när man försiktigt hävdar att det är helt normalt med klimatvariationer genom årtusendena.
   Aktier ska värderas baserat på det värde de skapas, och där kan ytterst få bevisligen konkurrera med Spiltan. Men jag har i och för sig inget emot att vi andra kan göra bra affärer även när Spiltan återköper aktier så pass billigt som de har gjort 2 gånger nu.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Jo Spiltan har varit en av mina bästa placeringar. Köpte lite fler efter splitten. Vi varje höjning av aktien ger en skön depåhöjning.
  Mvh
  Johan
  Pengatillverkninghemma.blogspot.com

  SvaraRadera