Adtraction

onsdag 5 februari 2020

Staten och kapitalet... ?

Nej, det var inte första April igår. Men uppenbarligen levde SEB:s vd i den tron, eller?
För att citera min blogg-kollega Aktiepappa:

" Jag är en vit man som ibland flyger när jag åker på semester. Dessutom äter jag kött ibland. Kommer jag fortfarande få vara kund i er PK-bank eller måste jag byta? "


Låt mig påminna om att Goldman Sachs var en av de giftormar som bland annat hjälpte Grekland att med grova lögner ta sig in i eu och euron på helt felaktiga premisser. Kort därefter utvecklades eu till den byråkratiska, politiska och ekonomiska katastrofzon det utgör idag. Vilka fina och etiskt sett korrekta föredömen SEB och dess ledning omger sig med. Hallå, hallå Bilderberg. Ursäkta, men jag kände just kväljningar av kräks i munnen.  

Hittade den så kallade journalisten på det som skrevs i artikeln, eller var det möjligtvis som så att Johan Torgeby tagit knark eller andra kemikalier? Saknar han helt enkelt bara integritet och ger efter för identitetspolitiskt skadliga floskler? Hade han kanske ramlat i samma pk-trappa som när Fredrik Reinfeldt slog huvudet mycket hårt i och sedermera aldrig återställdes? Vad tror ni annars framkallade ett så ytterst besynnerligt uttalande riktat mot halva mänskligheten?

Som om bankers rykte inte redan är ytterst ansträngt som det är? Som om problemen med kundnöjdheten inte redan är på sådana bottennivåer att man knappt ens tror det är möjligt? Men, nu ska alltså den fina banken börja med att uppfostra kunder och börskandidater? Själv kände jag instinktivt att jag överväger att avsluta kundrelationen med SEB. Jag är nämligen inte alls intresserad av att en bank ska uppfostra vare sig mig eller någon annan. Att en vd inte ens förstår det triviala i detta är sannerligen bekymrande.

Hur är det med dig, är du bekväm med att de företag du är kund i eller anställd i via direkta hot avser att fostra dig i korrekt värdegrund?...

Tänk efter före... Teckna en inkomstförsäkring innan det är för sent...

9 kommentarer:

 1. Ja du. Hot vet jag inte om jag skulle kalla det. Banken är fri att neka vilka kunder de vill. Samtidigt gäller det ju enbart företag som vill gå till börsen och inget annat. Finns säkert någon anledning till det som de inte vill gå ut med. Tänker här på kompis-valda styrelseledamöter som ofta är inkompetenta. Inte många större företag som enbart har vita män i styrelsen så halva mänskligheten är det definitivt inte. Snarare promillen. Tycker mer det är konstigt att bli upprörd av en sådan sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör som vi säger, annars blir det konsekvenser. Konsekvensen är inget annat än ett direkt hot. Dvs ingenting alls som är acceptabelt agerande av ett företag.
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. För övrigt sitter inte kompetensen i könet, vilket en del svenskar tycks tro, inte minst våra politruker. Se bara på regeringen, aldrig har den varit så katastrofalt inkompetent, men könet är det rätta enligt den korrekta värdegrunden.

   Radera
  3. Om seb var den enda vägen till börsen som fanns och att man ser det som en skada att inte gå till börsen. Först då är det möjligen ett hot då ett hot kräver ett påstående om skada av något slag om inte bla bla händer eller inte händer. Förövrigt har politikerna inte gjort ett sämre jobb nu än de gjorde för 100 år sedan. Att politiker är närmast värdelösa och bara kan jämföras med parasiter har alltid gällt i alla tider och alla länder. Jag gillar verkligen inte inkvotering av kvinnor hit och dit mer än någon annan då det just nu innebär att en man har närmare noll chans att få jobb inom yrken där det finns få kvinnor. Med det sagt tycker jag ändå att stora företag borde ha en styrelse som består av människor som tänker olika och ett bra sätt är just att blanda kön och kulturer.

   Radera
  4. Nej, det har funnits en tid då det politiska ämbetet var uppskattat. En tid då de gjorde det de skulle, men det var en tid innan tjänstemannaansvaret avskaffades. En tid då de brydde sig om de gemensamma skattemedel de drog in. Korruptionen idag har accelererat i Sverige tyvärr, och i eu, i takt med att politikerna har isolerat sig från befolkningen.
   Fixeringen vid kön, religion och andra uppdelningar efter godtyckliga grupperingar är enbart skadlig. Det tillför inget av värde, speciellt inte när det r rent ideologiskt styrt av förblindade människor som bortser helt ifrån konsekvenser.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Som vit man är jag rätt less på hetsjakten på just vita män. Byt ut ”vita män” mot exempelvis svarta, homosexuella, romer eller något annat valfritt. Då skulle det förmodligen finnas fängelse i straffskalan för många uttalanden.

  Företag ska inte bedriva politik. Gör dom det kommer dom få opposition. Det här är en skruvad, rasistisk idé. Jag nästan önskar jag vore kund så jag demonstrativt kunde byta bank.

  Såg en kul kommentar till detta -”Har PKbanken återuppstått?”

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, exakt. Det de bedriver är inget annat än väl genomtänkt rasism. Väl dold bakom hittepåargument. Rasism är tydligen accepterat i lite finare kretsar, när det sker på korrekt sätt. Lite som det huvudlösa agerande från dagens etablissemang, där det ska vara ok att brännmärka utvalda människor förutsatt agerandet sker kollektivt från rätt pk gruppering.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 3. Så oerhört vidrig godhetssignalering. Ligger tyvärr i tiden men jag hoppas och tror verkligen det kommer straffa sig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vidrigt är helt rätt ord i detta sammanhang, ja. Det beskriver rätt väl min första känsla när jag hörde detta. Man tror knappt det är sant att en bank-vd yttrar den typen av kommentarer. Jag hoppas sannerligen det slår tillbaks hårt, brutalt och effektivt mot banken. Kalla pengar är det enda de begriper dessa människor, de som ser sig som lite bättre än alla andra.
   Mvh investera-pengar.blogspot.com

   Radera