Adtraction

söndag 2 februari 2020

Fondportföljen ii

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jag skrev för en tid sedan ett första inlägg om fondportföljen som jag hanterar för min sambos räkning. När strategin för det sparandet drogs upp så tänkte som så att jag ville skapa en över tid förhållandevis passiv exponering emot ett antal olika delkomponenter. Investmentbolag har en långsiktighet i det tillgängliga kapitalet som skapar goda förutsättningar för bra förvaltningsresultat över tid, och det brukar även ske till låga kostnader. I det här fallet ser jag det även det som en fördel att man härigenom diversifierar bort ifrån den kroniskt svaga kronan. I fondens största innehav Berkshire Hathaway sitter de på en ovanligt hög andel kassa just nu, så de skulle tillhöra en av få som kunde dra nytta av en svagare börs. 

Ta rygg på några av världens bästa investerare i en globalfond.


Själv så föredrar jag naturligtvis att köpa även denna fond hos Savr, eftersom avgiften då blir 0,41 istället för 0,57 procent. Eller om man så vill en reduktion av den årliga kostnaden med 28 procent, räkna gärna själv på konsekvensen av det över t.ex. 3 decenniers sparande. En makalös skillnad i slutresultat.

Länk till Spiltan Globalfond Investmentbolag hos Savr

Länk till Spiltan Globalfond Investmentbolag hos Avanza

2 kommentarer:

  1. Länken till Spiltan Globalfond Investmentbolag hos Savr verkar inte fungera.

    SvaraRadera
  2. Tack jag såg det nu. Jag vet inte varför, men man kommer bara till Savrs hemsida. Så man får trycka uppe till höger för att få upp en meny där man kan söka efter fonder. De har en väldigt enkel hemsida annars.
    Tack för kommentaren.

    SvaraRadera