Adtraction

fredag 31 januari 2020

Halvera din fondavgift

Vad har dessa fondbolag gemensamt?...

Carnegie Fonder,
Handelsbanken,
Nordea,
Didner & Gerge,
Lancelot Asset Management

Inte riktigt så illa som Allra, men nästan.

Jo, de tillhör den lilla minoritet av svenska förvaltare som valt att inte sälja sina fonder via Sveriges nya fondplattform Savr. De anser alltså att deras kunder bör fortsätta betala 50 procent högre fondavgift än nödvändigt. Det får åtminstonne mig själv att fundera över vilka fler konstiga värderingar de har internt? På vilka fler sätt anser de att deras kunder bör missgynnas?

Handlar detta enbart om ett pinsamt dåligt försök att bevara ett dödsdömt avgiftsmonopol, eller något mer än så tro? Är det någon läsare som händelsevis vet mer om bakgrunden till ovan, så kommentera gärna.

Länk till Savr

5 kommentarer:

 1. Även Lannebo på listan, fattar inte varför för dom bör ju tjäna precis lika mycket på SAVR som dom gör på Avanza och Nordnet. För SAVR tar ju bort plattform avgiften och inte själva förvaltningsavgiften om jag förstått det rätt. Mycket konstigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ett seriöst fondbolag är skyldig sina kunder ett svar på den här frågan. Vad gör dem intresserade av att hålla upp kundernas kostnader på en skadligt hög nivå?
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Tack själv för inlägget, tycker det pratas alldeles för lite om detta. Både om fondavgifter och SAVR.

   Radera
 2. Kan det vara så enkelt att det blir svårare att behålla fondplaceringar i den egna banken, om det är billigare att förvara fonderna på annan plats?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möjligtvis är det så. Banker har nämligen aldrig varit kända för sin goda förmåga att skapa nöjda kunder.
   Tack för kommentaren.

   Radera