Adtraction

tisdag 21 april 2020

En kall Corona

Har ni lyssnat på podden Kapitalet någon gång? En podd som är väldigt lättlyssnad, men kanske något tramsig emellanåt. I nedan avsnitt pratade de lite kort om aktuella ämnen som t.ex. människans psykologiska tendens att bunkra i kristider. Ganska kul faktiskt, hur banalt människan faktiskt fungerar.

https://kapitalet.se/2020/03/23/en-kall-corona/

En bit in i programmet kommer de till något annat intressant, när de intervjuar den relativt unga
entreprenören bakom Sveriges nya och mycket välbehövliga fondplattform Savr.

" ...De har blivit beroende av få kanaler och de kanalerna har insett vilken leverage de har i de relationerna. Och de plattformarna har börjat diktera villkoren och kan styra avgifter.  ..Det här är ingen bra utveckling för fondbolagen, marknaden och kunderna... "

"...Fondbolagen vill sänka priserna, men om de gör det så är det ingen som längre vill sälja deras fonder..."

Ovan låter kanske som pr? Men visst stämmer det att kick back incitamenten i dagens fondmarknad är så galet felaktiga, utan tvivel. Det är som upplagt för att missgynna spararna så mycket som möjligt.

Studera gärna hur otroligt fult och konkurenshämmande som dessa aktörer har valt att bemöta Savr. Själv undrar jag varför myndigheterna inte har vaknat i denna fråga? För varför har vissa av de mindre fondbolagen valt att i efterhand avregistrera sig på plattformen för nya kunder, utan att vilja konkretisera varför de väljer detta? Uppenbarligen har någon stor aktör agerat mycket fult och satt otillbörlig press, till stor skada för alla fondsparare. Fundera lite på vilka dessa rådgivare kan vara och vilkens intresse de agerar i, vill man vara kund där med t.ex. sitt pensionssparande? Varför ta risken att låta så pass etiskt tvivelaktiga personer hantera ditt kapital? Jag tycker agerandet är minst lika uppseendeväckande som skandalen med Allra. 

Har du själv titta på denna plattform? Jag har tidigare skrivit ett antal artiklar om Savr och jag anser dem vara en mycket välbehövlig utmanare till de etablerade och allt mer fulspelande distributörerna i Sverige. Ta gärna själv en titt via länken nedan, samma fonder men halva priset. Jag är själv nöjd kund.

Länk till Savr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar