Adtraction

måndag 29 juni 2020

Hat som njutning?

Säg ordet våld, hat eller hets så går dagens samlade vänster upp i falsett av något som liknar sexuell upphetsning. Vad är det egentligen för fel på dem kan man undra?

I korthet (s)å går det väldigt bra nu för Sverige, men vinsterna kommer längre fram.

Den som inte sov sig igenom historielektionerna fick b.l.a. lära sig om hur härska genom att söndra är en väl beprövad metod genom historien, av galna och mycket farliga personer. Icke desto mindre så återkommer den metoden om och om igen. Inte minst i dagens Sverige, där statsministern har skapat en aggressiv och direkt otrevlig retorik i samhällsdebatten. En retorik som bygger på att han och det parti han leder har rätt att säga vad som helst om motparter som inte delar deras åsikt. Men ve den som opponerar sig, den ska stämplas och hängas ut. Ja, det är till och med ok att de blir av med jobbet och utesluts. Fa(s)cism ,någon? Men, man kanske inte ska ha högre förväntningar på någon som bygger sin regering på stöd från kommunister? Samma statsminister som sedan kommer och pratar om andras historia... med diverse anspelningar så fort han öppnar munnen.

Ovan retorik avspeglar sig sedan i övriga samhället, efter politikernas föredöme. Jag har själv t.ex. inget tålamod alls med de uppenbara försöken att piska upp en stämning av hat mot poliskåren och vårt rättsväsende baserat på att de skulle vara rasistiska. Vänstern vill dock skapa raskonflikter i Sverige. På samma sätt som de tidigare arbetat intensivt med motsättningar mellan könen och olika religiösa grupperingar. Intensiteten i detta arbetat har öka senaste åren och börjar nu bli direkt samhällsfarligt.

Det är dags att övriga politiker och media tar tag i situationen och utmanar dem. Innan det är försent. Om det nu finns några normala och fritt tänkande människor kvar i de sammanhangen vill säga? För om det här fortsätter lite till så kommer det inte att sluta väl för vår nation.  

5 kommentarer:

 1. Tror du missuppfattat. Nu vet jag inte vilka "vänster" du pratar om men oavsett... Att prata om orättvisor och vilja förändra skadliga normer är väl knappast att piska upp hat? Att däremot INTE vilja se orättvisor (som tex bygger på etnicitet/kön/sexuelläggning) och INTE vilja åtgärda dem tolkar jag som inget annat HAT mot dessa grupper. Nått annat kan du väl knappast hävda?? Eller vad menar du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att "ta i"? Vad menar du med det mer exakt? Att behandla vuxna människor som bäbisar och mata dem med bidrag tills de blir mer än proppmätta är inte "att ta i". Att ställa krav på att de inordnar sig i samhället och beter sig som folk och försörjer sig själva, det är ansvar. Dvs så långt ifrån det offentligas metodik som det bara går.
   Vet du vad, allt är inte "orättvisor" som i fablernas värld eller på dagis. Vill man förändra till det bättre då får man själv ta tag i sin situation, men inte sätta sig på arslet och gnälla över orättvisor. Vi som samhälle måste bort snabbt från den väldigt giftiga politiken med olika grupperingar.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Jag är ganska frispråkig på FB med vad jag anser om saker och ting och har tyvärr blivit kallad både rasist och "hatare". Jag kan inte förstå varför man inte ska få ha en åsikt om t.ex migration utan att bli kallad både det ena och det andra. Miljöpartister ha sin åsikt klar för sig, jag kallar inte dessa fula tillmälen utan lyssnar in deras åsikter och kommer med motargument. Många av mina bekanta tjatar om t.ex. sd som "brunbyxor", rasister, nazister och allt möjligt. När jag ber dem presentera belägg för detta börjar det tjafsas och härjas och blabla utan något endaste motargument. Jag kan ibland lite skämtsamt kalla vänsterpartister för kommunister, men det är vad det är lite skämtsamt. Mina bekanta är gravallvarliga och blir inte gladare av att jag ifrågasätter denna världsbilden. Har tyvärr fått säga upp bekantskapen med flera vänner just på grund av detta, de tålde inte att man kom med motargument, och tog detta direkt som att man var rasist osv...

  Finns det t.ex. någon som på allvar kan komma med argument för att den ansvarslösa migrationspolitiken som bedrivits sedan 2015 har varit bra för Sverige, så lyssnar jag gärna på detta, hittills har jag inte hört ett endaste vettigt argument för detta, däremot en massa löst snack om att hjärtan ska öppnas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som förespråkar den ansvarslösa migrationspolitiken tenderar att vara lite underbegåvade i mitt tycke. För vad är mänskligt eller godhet med en politik som skapar ett enormt utanförskap och fattigdom i Sverige? Alla förutsättningar att skapa en framgångsrik integration omintetgörs. För att inte tala om samhällets förmåga att upprätthålla vård, skola eller äldrevård.

   Tyvärr tror flertalet svenska politiker att de driver en välgörenhetsorganisation istället för ett land. Med katastrofal följd för våra barn och för samhället.
   Tack för kommentaren.


   Radera
  2. Det enda förespråkarna har att komma med är tydligen brunmålning. För normal debatt för sin sak kan de oftast inte hantera. Och det blir ju svårt med vanlig debatt när konsekvenstänk inte existerar hos dem.

   Radera