Adtraction

tisdag 22 september 2020

Ebberöds bank

 Det presenterades just en så kallad budget, tydligen. Varför kom jag då just att tänka på följande inlägg av Markus Allard?...

 

Lyssna på detta politiker, om ni nu ens har intellekt nog att förstå vad han säger här. Jag tror nämligen inte det om er. Att döma av DÖ-partierna så verkar inget av dem ens förstå vad det är som pågår i vårt land idag eller vad det är som är så fullkomligt orimligt i deras prioriteringar med våra skattemedel. Lånar man för stimulanser och ger slentrianmässigt bort hälften i bistånd utan att ens reflektera över det, då kanske man borde syssla med något helt annat än att hantera våra gemensamma resurser? 

Hur många privatpersoner lånar pengar för att ge till korrupt välgörenhet (Sida)? Ingen. Men att staten rutinmässigt gör detta, det går för sig? Samtidigt som kärnuppgifterna föreslås att finansieras med högre skatt på sprit? Man kan kan ju tro att finansministern var drogpåverkad när hon på allvar uttalade dessa ord. Men ingen i media fann det värt att ens ställa frågor kring. Vad säger det om tillståndet i vårt land?

Jag kanske inte delar alla av Markus Allards politiska åsikter, men han har i vartfall såväl ryggrad som moral, till skillnad från våra Riksdagspartiers alla karriärspolitiker. Jag vill se mer av ifrågasättande i den korrupta församling som kallas för vår Riksdag. Innan hela landet går över styr helt och hållet, för det är riktigt nära nu.

 

9 kommentarer:

 1. Instämmer! Galenskapen avslöjas in på bara skinnet av denne Allard.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr fortsätter dock svenska folket att snällt gå til valfollan och rösta på samma sak som förra gången tycks det.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Jag anser också att politikerlöner borde sänkas rejält. Argumentet att höga löner ger kvalificerat folk borde väl vara bevisat nu att det inte fungerar. Tvärtom borde låga löner ge ett incitament att få in folk som bryr sig om annat än sina egna karriärer.

  Jag har dock ingen förhoppning om att det ska bli bättre, det måste nog krascha ihop ordentligt innan makthavarna inser att vi måste ändra riktning. Ungefär som kollapsen i början av 90-talet, om någon minns det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de har ju höjt sina egna löner och pensionsförmåner mycket högre än för folket i övritg länge nu. Och vad har vi fått för det, annat än fler spotloskor i ansiktet av politikerna. Den politiska klassen utgör den nya adeln idag, oavsett parti.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 3. Fler politiker som Markus Allard! Imponerande att han tar striden med alka trötta politiker som inte reflekterar över sitt agerande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hade vart något det.
   Men så länge vi har dagens partistöd så kommer de tyvärr fortsätta fostras från småskolan och in i sina byråkratiska bubblor utan kontakt med vanligt folk och utan förmåga att tänka. Märkligt nog är det bara Medborgerlig Samling som har i programmet att avskaffa partistödet, så att partierna tvingas lyssna på folket.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 4. Att säga att riksdagen - i sin helhet dessutom - är "korrupt" är ett uppseendeväckande påstående. Kan du backa upp det på något sätt? Om de är korrupta borde väl förundersökningarna stå som spön i backen? Fällningar i domstolar ett par gånger i månaden? OSSE rikta skarp kritik? Osv.

  Det är något h e l t annat än att tycka att de är dåliga eller okunniga. Jag förstår att det är lätt att vara slängig på internet när man är arg, jag har också skrivit ogenomtänkta saker. Men ord spelar roll, och jag tycker faktiskt du bör reflektera över att du nu påstår saker som inte har täckning i verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver inte backa upp det, det räcker för var och en att titta på vad dessa personer gör och har gjort med skattebetalarnas pengar. Om och om igen.

   Det handlar inte om enbart inkompetens utan det är betydligt värre än så. Alla har ju tex varit medvetna om att det svenska välfärdssystemet utbyttjas grovs. Likväl gör de ansvariga politrukerna ingenting alls åt den saken.

   Radera
 5. Var tycker du själv gränsen ska anses gå mellan ren inkompetens och korruption?
  Vi var naiva, ingen kunde se det komma etc visst kan id-oter fortsätta låtsas att skylla på den typen av ting. Men rättfärdigar det agerandet utan åtgärder? Så att samma sak kan fortgå i det eviga likt en korrupt nation?

  Fråga dig varför samtliga i Riksdagen är emot strikt tjänstemannaansvar? Jo för då kan ingen ställas till ansvar. Dvs ren korruption.

  SvaraRadera