Adtraction

måndag 7 september 2020

Precious Green

När jag placerar i fonder så söker jag innehav som kompletterar min egen förvaltning på olika vis. Det kan t.ex. röra sig om nischade områden som ligger något bortom mina egna främsta kunskapsområden, men där jag kanske vill skaffa mig en diversifierad exponering trots det.


Jag har placerat framgångsrikt i Erik Strands tidigare fond och därför blev jag intresserad när han även startade denna nya fond. Mindre fondbolag där förvaltaren har egna ägarincitament brukar prestera bra och dessutom tror jag denna inriktning ligger rätt i tiden.

" Fonden investerar minst 50 procent i aktiemarknaden för att nå en exponering mot bolag som behövs för en värld baserad på grön teknik där fondens strategi är uppdelad i fyra delstrategier produktion av miljövänlig energi minskad energiförbrukning, minskade utsläpp samt återvinning energilagring utvinning av grundämnen som behövs inom grön teknik. Fonden investerar även minst 30 procent i överlåtbara värdepapper, alla för vilkas värdeutveckling förvaltaren bedömer påverkas av marknadsutvecklingen för guld men även andra ädelmetaller som silver, platina och palladium.  "

 Du kan med fördel köpa även denna fond betydligt billigare hos förmånliga Savr

Länk till Precious Green hos Avanza

4 kommentarer:

 1. Intressant fond onekligen och kul att se att mina innehav SolarEdge och Enphase platsar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det återstår att se hur denna fond kommer prestera. Men jag avser ge den säg 2 år initialt ivartfall. Presterar Erik inte på den tiden så får jag plocka hem pengarna.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. tack för tips, jag har haft den här fonden i bakhuvudet, men glömt av den. Nu ska jag titta på den ordentligt och blir det köp blir det att testa savr för första gången

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul att kunna hjälpa till.
   Tack för kommentaren.

   Radera