Adtraction

torsdag 3 september 2020

Risk arbitrage

Jag gillar att hålla kassa, dels för att det ökar mitt psykologiska välmående men även för att det genom åren har gett mig en hel del olika värdefulla möjligheter. Det kan vara mycket värt att ha tillgång till likvider i ett läge när de flesta andra i marknaden agerar tvångsmässiga säljare. Den här veckan passade jag t.ex. på att ta en position i nedan reit som är under uppköp. Affären kan väntas vara klar inom de kommande 1-3 månaderna och isåfall kan jag därmed göra ca 5 procent i vinst. Skulle det av okänd anledning inte bli av så räknar jag med en initialt kraftfull negativ kursreaktion då många stänger sina positioner. Det är dock en asymmetrisk risk jag kan leva med då jag gärna ökar min position och behåller långsiktigt i utdelningsportföljen.

En ytterligare fördel med denna affär, som jag ser det, är att cad nu befinner sig på en mer attraktiv nivå efter årets omotiverade kronrally. Historien har som sagt var visat mycket tydligt att man bör ta tillvara på varje säljtillfälle i kronan. Sveriges bästa är som sagt var ingenting som ingår i våra politikers medvetande tyvärr. Och det syns på lång sikt, sämre konkurrenskraft, sämre tillväxt, högre bidragsberoende och en arbetslöshet som Socialdemokraterna nu tagit mot en av Europas högsta (tvärtemot de mål som utannonserades i valet). Än värre är kanske att politikerna tagit steget att mörklägga statistik kring problem (t.ex. skolresultat och kriminalitet). Det skulle därmed inte ens förvåna ifall nästa steg blir att mörklägga även t.ex. arbetslöshet, istället för att försöka lösa Sveriges mycket stora strukturella problem. De har ju även redan valt att mäta arbetslösheten på ett i stort helt missvisande sätt, så steget är inte särdeles långt till förbud.Brukar du själv göra den här typen av affärer?

Länk till northview-apartment-reit hos Avanza

2 kommentarer:

 1. Jag försöker när tillfälle ges göra denna typ av affärer. Just nu sitter jag med ett liknande case i tvättrobotbolaget Aerowash som gör robotar för att tvätta & serva flygplan mer effektivt. De fick ett bud strax före Corona som förlängts i 2 omgångar. Förhoppningsvis går budet igenom närmsta månader & uppsidan är då>50% från nuvarande kursnivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nivån tyder på att något är fel med det bolaget eller budet skulle jag säga.
   Tack för kommentaren.

   Radera