Adtraction

söndag 18 oktober 2020

Varför missgynnar Cliens kunder?

En sak är oerhört tydligt, och det är att väldigt många av de som ingår i Sveriges finansbransch inte står på kundernas sida. De står enkom på sin egen och på sin uppdragsgivares sida. Denna gammelbransch inbillar sig tydligen att den typen av agerande fungerar även i framtidens hårdnande konkurrens, enbart för att det fungerade så bra i forntiden?

Den som idag går in på hemsidan hos Savr och söker på Cliens återfinner inget sökresultat. Det är ju väldigt märkligt mot bakgrund av att jag själv har ett innehav i deras fonder på denna plattform och jag kan handla mer när jag vill där. Jag har noterat detta förut och jag misstänker att förklaringen är identisk idag. Det är fördelaktigt för mindre fondbolag att återfinnas på pensionsbolags plattformar med tanke på det stora kapitalet de har låst in. Antagligen har de ringt upp Cliens och via ett förtäckt hot antytt att de inte ser att deras fonder säljs hos Savr till betydligt lägre avgift. Det kan också vara ett resultat av direkt vänskapskorruption, säljare emellan.    

Agerandet har delvis antagligen sin förklaring i att de inblandade vet att beteendet med stor sannolikhet inte får någon rättslig konsekvens i Sverige. I Sverige är det nämligen inte så noga med att lagar följs längre. Speciellt inte med tanke på att pensions- och finansbranschen idag är full av f.d. politiker och fackpampar som erhållit sin position och makt mest bara för sina kontakters skull. 

Att förvalta kapital handlar till mycket stor del om förtroende. Ett förtroende som tar lång tid att bygga, men som kan ruineras på kort tid. Innan jag förkastar Cliens Kapitalförvaltning helt och hållet så får de gärna yttra sig nedan och förklara sitt agerande mot kunder. Det vore väldigt intressant att höra hur de motiverar att kunder ska betala 26 procents högre avgift. Något som i förlängningen är ytterst skadligt för kunders totala kapital. 

Du har väl ditt eget sparande hos Savr och reducerar därmed dina avgifter kraftigt?

Länk till Savr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar