Adtraction

lördag 27 mars 2021

Risk Intelligence

Igår släpptes nedan nyhet från danska Risk Intelligence. Det är alltid glädjande när så pass krävande kunder som självaste NATO beslutar sig för att utöka samarbetet, det visar på kvalité i bolagets erbjudande. Idag nyttjas företagets tjänster av 15,4 procent av världens handelsflotta, vilket inte är illa för ett så pass litet bolag. Det innebär att marknadsandelen har ökats med ca 28 procent sedan noteringen 2018, men det finns alltså mycket mer marknad att ta av, även om potentialen i nya LandRisk är desto större. För det sistnämnda borde det komma fler nyheter snart, att döma av vad som kommunicerats tidigare. 

" Based in Northwood, London, the NATO Shipping Centre is the official link between NATO and merchant shipping. It is permanently manned by NATO member states and provides incident and advisory reporting links between the military Allied Command - NATO MARCOM - and the international merchant shipping community.

 

 

Jim Pascoe, Chief Commercial Officer of Risk Intelligence, says:

We’ve been working with several NATO navies form many years now, with this agreement we are now working directly with the team responsible for coordinating the relationship between the military and merchant fleets. Not only will they have access to the Risk Intelligence System, but they will also receive specific intelligence reports on the eastern Mediterranean. It is really good to see organisations such as NATO Shipping Centre to accompany their own intelligence sources with those that the merchant fleet are using on a daily basis, allowing an enhanced level of shared situational awareness. "

Har du själv satt dig in i detta microbolag? Om inte så tycker jag du bör göra det, för framtiden är ljus. De har mycket ambitiösa tillväxtplaner för de kommande åren och personalens incitamensprogram talar för att de kommer arbeta hårt för att förverkliga detta som jag ser det.

Länk till Risk Intelligence hos Avanza 

5 kommentarer:

 1. Jag brukar hålla mig borta från företag med förluster och negativt EK. Dock gillar jag vad jag hör om incitamentsprogram. Vet att du skrivit om detta företag tidigare – kan du evt lägga ihop länkarna till dina tidigare inlägg om det i kommentarerna, eller i en uppdatering av inlägget? :-)
  Tack för din research och dina intressanta poster!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har du förmodligen inte beaktat att de tagit in kapital i år för att fixa balansräkningen.

   Sedan har du antagligen inte heller beaktat den höga investeringstakten i bolaget, vad pengarna har gått till? De har ju under 3 års tid tagit fram en helt ny och mycket större produkt än befintliga som sagt var.

   Men, det är väl så att om man inte är intresserad av tillväxtbolag så bryr man sig inte ens om att granska dem. Och hur brukar små tillväxtbolag som satsar på tillväxt se ut, brukar de se ut som utdelningsbolag med noll tillväxt och fet kassa tycker du?
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. För att inte tala om att det just har tagit sig igenom den fleråriga investeringsfasen och först nu i år har gått in i positiv ebitda fas, i enlighet med sedan tidigare tydligt kommunicerad flerårig plan. Tillväxten har tilltagit (+39% q4) igen efter covid samtidigt som den tyngsta delen av investeringen i LandRisk nu är över, men fortgår till vissa delar i enlighet med samarbetet med SONY.

   Som sagt var, att placera i utdelningsbolag som inte har något att spendera sitt kapital på annat än utdelningar (stagnation) är en helt annan match än mikrotillväxtbolag. Med det sagt så gör jag båda, men givetvis med helt olika analysapproach.

   Radera
 2. "Men, det är väl så att om man inte är intresserad av tillväxtbolag så bryr man sig inte ens om att granska dem."

  Du har helt rätt erkänner jag villigt! Det gäller att hålla sej någorlunda till vad man kan, och jag vet inte hur man värderar tillväxtbolag än. Och det är så många andra som spelar det spelet. Så jag håller mej borta, än så länge. (Och med den inställningen kommer jag heller aldrig lära mej, eftersom man inte lär sej det man inte övar sej på... Kanske ger mej på att lära mej det när tillväxtbolag blir billiga igen!)

  Den aktie jag är mest intresserad av just nu är Concejo – säger väl allt om vilket håll jag lutar åt :-) 75 % av BV är kassa, man får resten av företaget gratis.

  Du har säkert rätt i din anylys, du verkar ha ett välfungerande huvud och göra nyktra analyser, då är det svårt att gå fel. Det var med den tanken i bakhuvudet som jag var nyfiken på företaget och dina tidigare inlägg om det – inser dock att jag var lite väl lat; jag borde nog kunna leta fram dem själv :') Tack för din research igen! Jag håller med om att NATO som kunder etc etc låter lovande.

  P.S. Likt Mung & Buff anser jag EBITDA vara ett mått av högst tvivelaktigt värde.

  SvaraRadera
 3. Ja, man ska göra det man känner sig bekväm med själv. Men man får ju även beakta att det man aldrig tränar mycket på kommer man sannolikt inte heller bli bra på.

  Bolag av typen ovan fyller inte heller hela min portfölj, utan som sagt var en delmängd. Jag sprider även dessa bets på ett antal, väl medveten om att jag emellanåt har fel i min analys.

  Beträffande ebitda så har jag med hört och övervägt argumenten emot det. Jag håller inte med. Varje mått har dock sina fördelar och nackdelar, varför en helhet får och bör beaktas. Jag skulle aldrig köpa ett bolag enbart på en given multipel.
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera