Adtraction

lördag 1 maj 2021

Första Maj

Idag är det första Maj, den så kallade arbetarnas dag. Dagen då Socialdemokraterna går ut för att protestera emot, ja vadå? För de har ju suttit vid maktens grytor under väldigt många decennier nu, så det är i praktiken sig själva de protesterar emot. Resultatet av maktinnehavet är ett samhälle i förfall och ett medlemsantal som därmed har fallit från 1,2 miljoner till 75,000 sedan 80-talet. När skattebetalarna tvingas betala rikligt partistöd till partipamparna, då kan man avveckla medlemmarna. De kallar det demokrati. 

Tiden runt första Maj brukar jag själv annars, som arbetare, mest förknippa med att sitta med deklarationen. Detta samtidigt som det i tågen från vänsterhållets politiska adel gapas om hur de vill leka med de skatter som betalas in. Hur kan de säga sig stå på arbetarnas sida när de först överbeskattar dem, för att därefter skänka pengarna till de som inte har bidragit med en enda krona till samhället, de vars enda avsikt med att komma hit är att nyttja förmåner?

Varken regeringen, vänsterpartiet eller centerpartiet ville t.ex. ha en oberoende granskning av haveriet och korruptionen kring Pisa. Ni förstår då kanske hur oerhört mycket smuts det finns i det fördolda i svensk statsförvaltning. Sverige måste snarast införa en författningsdomstol och återinföra tjänstemannaansvaret. B.l.a. därför röstar jag på Medborgerlig Samling ,det enda parti som kräver en möjlighet att kunna ställa missbrukande politiker och tjänstemän till svars.

4 kommentarer:

 1. En rimlig sak att stärka är riksrevisionen. Deras uppgift är just att hitta ineffektivitet och korruption.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det. Men vad hjälper det? Idag har vi en tex köpt och korrupt media som samarbetar med politruker istället för att granskar dem. Gång på gång ser vi hur det upprepas i tex köpta SVT. Dessutom finns ju inget sätt att ställa dem till svars på riktigt. KU, vad är det för ja trams och teater åt folket?
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Hehe, det är fullt rimligt att koppla samman just deklarationen där man straffbeskattas med sossar och första maj. Håller med om att tjänstemannaansvar bör införas snarast! Hoppas fler partier tar efter MS där och kräver det.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även om Moderaterna är helt ryggradslösa så tycker man ju att de borde förstå vikten av tjänsteansvar. Men jag vet inte, mina förväntningar på det partiet idag är inte höga direkt.
   Tack för kommentaren.

   Radera