Adtraction

fredag 10 september 2021

Fortnox

Nu var det ganska länge sedan jag skrev eller läste något om Fortnox. Det säger kanske lite om hur pass trygg jag känner mig med den investeringen, den ligger där i garderoben och växer till sig. Men  när jag gick in bolaget för mer än tio år sedan, då var läget ett helt annat och det krävdes således mycket mer aktiv bevakning av händelseutvecklingen på den tiden. 

Aktiespararna publicerade i början av September nedan intervju med vd och den kan vara intressant att lyssna på, speciellt för er som kanske inte vet så mycket om vilken typ av bolag de är idag eller om deras bakgrund. Många förknippar felaktigt Fortnox med redovisning, men det stämmer inte riktigt, idag är deras erbjudande mycket bredare än så. Notera även hur konfident Tommy låter beträffande möjligheterna att nå de högt satta målen till 2025. Mellan raderna låter det nästan som att målen kan överträffas, givet dagens medvetet låga snittintäkt per kund och det stora produktutbudet (möjlig merförsäljning per kund och fler kunder). Resan har bara börjat, ambitionsnivån är hög, liksom historisk leverans.  

Äger du aktier i Fortnox, eller varför inte?

Länk till Fortnox hos Avanza 

4 kommentarer:

 1. Jag har ägt mina aktier i Fortnox länge och det har minst sagt varit en fin affär. Har sålt lite allteftersom det blivit alltför stor del av portföljen. Visst undrar man ibland om det verkligen kan fortsätta på samma sätt, men de verkar hela tiden överträffa förväntningarna. / Eva

  SvaraRadera
 2. Jo, det är nog många som reflekterat över den saken, precis som du. Men jag är rätt övertygad om att de sitter i en slags guldsits, de har en mycket stark balansräkning som medgör stora förvärv, de har stora möjligheter att växa vidare på befintlig marknad också, de har en mycket stark marknadsposition. Sådant skapas bara när företagskulturen är stark och god.
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera
 3. Väl skrivet. Haft dem i sex år och grämer mig att jag inte köpte tidigare. Tror som du att de har en fenomenal position för merförsäljning samt ytterligare innovationer för att förenkla för små och medelstora företag. Sedan har de stor ”pricing-power” vilket gör underverk på sista raden, skulle det ske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska inte gråta över spilld mjölk sägs det :) Ja, det finns så mycket som talar för Fornox, om de bara fortsätter på inslagen offensiva väg. Riktigt bra huvudägare har de också, en som faktiskt stod upp mot det pinsamma budet från Visma när det begav sig.
   Tack för kommentaren.

   Radera