Adtraction

söndag 12 december 2021

Vindkraft (s)kapar problem

Politruker, lyssna och lär. När man får för mycket vindkraft i systemet, då får man problem. Det är förstås självklarheter för den som tänker efter, men förvånansvärt många ser inte ens sambandet mellan nyligen nedstängd kärnkraft och Sveriges nu akuta situation. Eller så ser de, men förnekar? Vi måste prata mycket om detta ämne framöver, om hur det kom sig att Putins lakejer fick ett sådant skamgrepp om Europa. Mutor är med säkerhet involverade i denna storpolitik och säkerhetsrisk.

"...Most other types of power production, such as wind and solar, instead try to harness nature’s current work flow rather than letting nature present it in a denser form, which is why they have challenges related to intermittency, as well as high costs (including additional environmental costs) when you take into account the storage that is needed to reduce that intermittency. ..."

Tycker du din elräkning är hög nu? Det kommer bli betydligt värre, om de ansvariga fortsätter förnekelsen. Jag skulle vilja påstå att det redan har gått så pass långt så att hela Sveriges välfärd nu står på spel, liksom i Europa. Inverkan på miljön vågar man knappt ens tänka på, sällan har så mycket kol och olja skapat så mycket utsläpp enbart p.g.a. så kallad miljöpolitik. Kalla dagar ligger kaminröken nu som ett stickande täcke över många områden. Att kärnkraft är det miljövänliga alternativet är ingen direkt nyhet och det rekommenderas även av tex FN rapporter som ett sätt att minska utsläpp i betydande omfattning.

Att de rödgröna chockhöjde effektskatten på kärnkraft och bytte ut Vatttenfalls styrelse 2014 sammanfaller med att kärnkraften plötsligt blev "olönsam" är inget som Sveriges så kallat oberoende
media ens har brytt sig om att rapportera om. På samma vis som de inte har utmanat energiministern på lösningar och tidplaner. Däremot har de låtit honom komma undan med slappa fraser likt en papegoja, som vanligt.

Varför det rödgröna blocket driver frågan om påstått grön energi så hårt är lite av en gåta. För det finns förmodligen få lika effektiva sätt att skapa betydande skillnader mellan klasser i samhället. Enbart de bättre bemedlade ska tydligen ha råd att transportera sig eller värma sin bostad? Resten är dömda till beroende av staten och politrukers påstådda godhet.

Har du någon åsikt i frågan om Sveriges totala förfall, även på energiområdet? 

5 kommentarer:

 1. Ja det är en stor skandal. Politikerna håller på att förstöra Sveriges framtid. Någon mer kärnkraft lär det aldrig bli i Sverige, det är bara att inse att Sverige som välfärdsstat och industri nation kommer förfalla. Tack alla miljömuppar, feminister och vänsteranhängare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan låta dystopiskt. Men likväl är läget mycket allvarligt. Själv sitter jag i den sitsen att familjen kan lämna Sverige, så för egen del är jag inte överdrivet oroad. Bara ledsen över en nations uppgång och fall.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Alla av Sveriges problem har vi skapat själva.
  Bristen i skolan, vården, försvaret, polisen mm
  Tyvärr ser jag inget som tyder på en vändning.
  Det kommer bli mycket värre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju det som är det tråkiga. Sverige hade ett bra utgångsläge. Därefter har politikerna saboterat område efter område, med en kusligt kirurgisk precision. Som det blir när tjänstemannaansvar helt saknas och maktbegäret är stort, liksom inkompetensen. Dessutom har de köpt media för vår skatt, så därifrån kommer numera inte mycket till oberoende granskning. På samma sätt som att de har tillsett så att riksrevisionen inte har något att säga till om. Korruption.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 3. Vem är förvånad över att politrukerna i eu nu pratar om "behovet av en skatt för social utjämning" i samband med elbrist? Precis allt är en chans för utökad makt, för dessa galningar i Bryssel. Allt.

  SvaraRadera