Adtraction

onsdag 8 december 2021

Nästa ten bagger

Kollade just igenom depåerna lite granna. Noterar att placeringen i Investment AB Spiltan börjar betala sig. Snart spräcks etttusen procents avkastning även där. Inte illa, och jag tackar förstås Per Håkan och hans gäng för det gångna decenniets insatser.


Fortsätt bara på redan inslagen väg, så kommer det där bli riktigt bra tills den dagen mina barn ärver innehavet. För det är på den tidshorisonten jag äger detta innehav, givet att inga förutsättningar förändras på något avgörande vis. Det stämmer verkligen som Per Håkan skrev i sin bok, alla kan bli miljonärer. Det enda man behöver göra under ett liv är egentligen att finna ett eller ett flertal bra bolag i ett relativt tidigt skede, och sedan se till att hålla i, oavsett omvärldens ständiga försök att skrämma dig.

Jag tycker sista åren visar att Spiltan besitter en god förmåga att omdisponera i sin portfölj vid lägliga tillfällen och uppvisa en fortsatt hög avkastning på substansen, där olika innehav växeldrar på ett bra vis. Samtidigt har de löpande haft en god beredskap med kassan för att kunna ta tillvara på bra situationer som löpande dyker upp. De jobbar precis som man bör med sin balansräkning, metodiskt och långsiktigt på riktigt (inte den lång sikt som gäller för mediokra fondförvaltare, dvs typ 3 månader).

Ska jag våga mig på en prognos på kort sikt, så skulle det nog bli att Fredrik Wester får ordning på Paradox igen och att kommande 1-2 år kan bli relativt bra, även för kursutvecklingens del. Jag gillar de åtgärder han hitintills vidtagit, att t.ex. styra upp ansvarsfördelningen är nog definitivt rätt och jag hoppas och tror han får ordning på kulturen i bolaget återigen, till gammal god toppform.

Länk till Investment AB Spiltan hos Avanza  


3 kommentarer:

 1. Har du Spiltan i ett isk eller vanligt aktiekonto?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså jag tycker inte den där detaljen spelar så mycket roll som folk vill tro. Jag har i flera depåtyper och banker. Har man som jag riktigt lång sikt så är det ju inte fel att fundera över skatteplaneringen dock :)
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Jo jag tänkte eftersom aktien ska gå i arv så kanske aktiedepå är det bättre alternativet om man ser det på en 40 års sikt eller mer.

   Radera