Adtraction

lördag 7 maj 2022

Mental models

Genom åren så har jag lyssnat en hel del på andra personer när det kommer till investeringar. En av dem är förstås Charlie Munger. Om man inte vet var man ska starta så är han och Warren självklart värda att lyssna på. Lyckligtvis finns de än med oss, trots aktningsvärd ålder. 

De leder en koncern med bred exponering mot Amerika och är det någon som har god insikt i den amerikanska ekonomins faktiska utveckling så torde det vara Berkshire Hathaway. Redan i ett ganska tidigt skede av pandemin 2020 så berättade Warren tex om hur de såg breda prishöjningar från leverantörer som de accepterade och i sin tur höjde de priserna kraftigt. Detta var alltså i ett läge när merparten andra pratade om hur temporär och tam inflationen var. Först nu har de sistnämnda vaknat till, alltså nästan 2 år senare. Även när det kommer till inflation så kan man med fördel lyssna till praktiker av detta slag, och inte till t.ex. teoretikerna på centralbanker (som ofta har ett stort egenintresse i vad som förmedlas).


2 kommentarer:

 1. Jag gillar Charlie. Han är inte så skränig eller uppmärksamhetsökande som en del svenska investerare. Låter resultatet tala istället.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han verkar vara en hygglig prick. Dessutom villig att dela med sig av det han kan.
   Tack för kommentaren.

   Radera