Adtraction

lördag 9 september 2017

Att bestraffa de ansvarsfulla

 Innehåller reklam och annonslänkar.

Knappt hade bläcket torkat, så hände det, igen. Sveriges regering levererar ännu ett hårt slag emot
svenska folket och Sverige. Denna gång attackeras folkets drivkraft att spara, i form av förslag på kraftigt höjd skatt för ISK och KF. De försämrar därmed kraftigt för folkets möjligheter till nödvändigt pensionssparande.

Människor som jag själv drabbas inte i så stor utsträckning av detta, jag är efter lång tids dedikerad övning duktig nog att parera detta mer än väl. Den tid vänsteraktivisterna lagt på att läsa Maos lilla röda har jag lagt på att förkovra mig och öva. De som drabbas är däremot de stora massorna, de som försöker bygga upp ett kapital och ta ansvar för sin egen ekonomi och trygghet. Vänsterpartiet pratar om att förslaget riktas emot en liten grupp vita män. Som om det vore vettigt för det...?! Däremot riktigt osmakligt. Det är i praktiken exakt tvärtom. Dylika förslag försvårar för de kvinnor som vill skapa sig ett kapital, i praktiken är detta därmed ett direkt kvinnofientligt förslag. Förslaget minskar sannolikheten att betydligt fler kvinnor kan skapa sig en stark ekonomi.

Vänsterns politik försvårar kraftigt för de som är i den initiala fasen att trygga sin ekonomi och sitt liv. De för en politik som aktivt cementerar klasskillnader. Varför strävar de efter att skapa och bevara fattigdom?

Svenska politiker och SD...

Dylika förslag driver fram ett onödigt högt risktagande i sparandet. Det kommer i sin tur leda till att fler misslyckas. Med tanke på hur lite besparingar våra ministrar visat sig ha, så tror jag inte de inser konsekvenserna av denna skadliga politik.    

Det sista vårt land behöver idag är ökad skuldsättning och mindre sparande. Faktum är att Sverige har ett pensionssystem som, i likhet med de flesta andra länder i västvärlden, är inget annat än ett rent ponzi. D.v.s. det är ohållbart. Detta sägs trevligt nog rakt ut i en videoblogg hos Nordnet som jag nyligen lyssnade på. Jag kan också räkna, så detta insåg jag för länge sedan. Men, detta avskräcker nog inte våra politiker, de lär fortsätta prata om höjd pensionsålder, som om det är en fungerande lösning.
---------------------------------

Rabattkod
175kr rabatt på ditt första köp hos mat.se Gäller endast nya kunder och på din första beställningen vid köp över 700kr (kod: GLENN2017)
Mat.se

5 kommentarer:

 1. Hej! Tack för en bra blogg! Det här är en personlig inbjudan till att vara med och utforma en digital checklista för investeringar. Genom att ha en checklista för investeringar är tanken att man ska minimera sina risker för förluster. När man analysera ett bolag på ett strukturerat sett med hjälp av en checklista blir beslutsprocessen lättare och överskådligare för att fatta ett beslut om att investerar i ett företag. Tanken med detta event är att alla som vill kan vara med att lägga till punkter samt rösta med like knappen om vilka punkter de tycker ska vara med på checklistan. Så i första skedet är jag ute efter att med gruppens hjälp ta fram en checklista för investeringar. Jag är övertygad om att vi både kommer ha kul och tycka det är lärorikt. Genom att sammanföra flera personer (bjud gärna in aktieintresserade vänner) med unik bakgrund men med det gemensamma att de brinner för investeringar tror jag alla gynnas i gruppen. Det här är en decentraliserad grupp där alla i ett första skede kan bidra med och ranka punkter samt föreslå egna alternativ på checklistan så att den växer fram organiskt.

  Som det ser ut nu så har jag delat in Checklistan i sex olika kategorier så försök gärna lägga in punkterna under den kategorin du tycker passar bäst alternativet skapa en ny kategori.

  Ledning/storägare

  Intäkter/skulder

  Konkurrenter/Marknadsposition

  Kvartalsrapporter/Historik

  Framtiden

  Övrigt

  Senast den 24/9 kommer jag att sammanställa checklistan och skicka ut till alla som har varit med och röstat och get förslag.

  Min tanke är att efter checklistan är klar skapa en Mastermind grupp som ses en gång varje eller varannan månad där man bestämmer på föregående möte vad som görs till nästa möte. Tidsåtgången är svår att säga men just de fysiska mötena skulle jag säga tar ca 2-3 timmar. Sen är det upp till dig att bestämma hur mycket tid du lägger ner på analysen. Gå in på https://www.facebook.com/events/928690980620961/
  Eller lägg till mig (Erik Schenkel) som vän på facebook så bjuder jag in dig till eventet.

  SvaraRadera
 2. "Varför strävar de efter att skapa och bevara fattigdom?"

  Vänstern är inte intresserade av att skapa en majoritet av finansiellt starka medborgare som kan rösta bort dom från makten. De vill skapa ett samhälle som inte klarar sig utan dom och som dom sedan kan styra och ställa över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara instämma i det du säger. De vill härska genom att förtrycka, och omöjliggöra för de som anstränger sig. Vi ve redan att resultaten av det blir kaos, som i Venezuela. Mvh

   Radera
 3. JA,det är beklagligt. Det hela missgynnar småspararna. Vänstern borde tänka om. Gör istället så att ränteinkomstbeskattningen blir progressiv genom exempelvis ett ränteinkomstavdrag. ISK har varit bra, det har hjälpt många att börja spara till buffert mm. Osäkerheten detta skapar spär på politikerföraktet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En väldigt bra tanke. Sverige behöver ett sparavdrag, något som ger folk morötterna att spara och stärka sin ekonomi. Vi behöver stärka incitamenten för de som anstränger sig, de som lyfter Sverige. Mvh

   Radera