Adtraction

tisdag 12 september 2017

Lurad av banken?

 Innehåller reklam och annonslänkar. 

Utgifter för bolån är idag en av de största utgifterna för flertalet svenska hushåll. Därmed är det säkerligen fler än jag som blir lite smått irriterade över oligopolets kraftigt ökande vinster:


Fler än jag har säkert märkt hur konkurrensen på bolånemarknaden successivt försämrats. Och det beror ju tyvärr till stor del på att kunderna inte ens försöker se om sin ekonomi. En annan förklaring är att myndigheterna uppmuntrar bankerna att hantera bolån som vilken annan volymprodukt som helst. Fler än jag har säkert observerat att flertalet av bankerna via sin prissättning inte erbjuder någon som helst morot för kunder med låg belåningsgrad. Amortera inte, för du belönas inte alls för det. Varför accepterar myndigheterna att bankernas prissättning oftast är helt fokuserad på maximal volym, och helt bortprioriterar risken? Har du stora likvida tillgångar vid sidan av hus, så påverkar det inte heller, utan galet nog är det en hög och osäker inkomst som anses vara låg risk för bankens del.

Eftersom jag befarat skattehöjningar och räntehöjningar sedan en tid, så gjorde jag slag i saken att sänka familjens kostnader ordentligt. Ytterligare skattehöjningar kommer medföra sänkt konsumtion för vår del. Den osäkerhet som regeringen har skapat med nya skatter och provokation mot företag har fått mig att reflektera över om Sverige är ett bra land att ha sina pengar i? Kan konfiskering av tillgångar bli aktuellt i Sverige? En risk var och en bör fundera över!

En del i detta arbete var en återkommande förhandling med bankerna. Faktum är att jag tröttnat på att stångas med kundovänliga banker, så därför blev det nu ett mer permanent byte till Nordnet.

Nordnets nya erbjudande, för lågriskkunder. Det ska vara billigt när du prioriterat tillgångar.

Jag har noterat att även ICA Banken nu erbjuder bra räntor, då de fokuserar på att ta marknadsandelar från storbankerna. Den minsta ansträngning man annars kan göra är att låta t.ex. Mitt Bolån förhandla fram ett bättre erbjudande åt dig, utan kostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar