Adtraction

fredag 15 september 2017

Spiltan

 Innehåller reklam och annonslänkar. 

Spiltan Investment AB annonserade igår substansvärdet till 8,587 kronor per aktie. En omotiverad substansrabatt kvarstår alltså, även efter återköpet. Notera dock att Paradox stigit kraftigt efter detta, efter en ny analys från Danske Bank:

https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/09/14/paradox-danske-inleder-bevakning-med-kop-riktkurs-94-kr.html

Trevliga nyheter alltså, även om jag anser att de är alltför kortsiktiga i sin syn på ett bolag som Paradox. Köp och behåll hade varit det mer ärliga rådet i detta fall. Paradox är ett av få bolag med en kaliber att skapa oerhört stort aktieägarvärde, som jag ser det. Paradox har en mycket bra vd (entreprenör) och huvudägare. Han tvekade inte heller att uttrycka sig tämligen tydligt om framtiden nyligen. "...den stora tillväxtboomen ligger framför oss...":

https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/tillvaxtboomen-ligger-framfor-oss-6870587


100kr rabatt i upp till fyra veckor (kod: hittamatkassen)
Matkomfort SE


6 kommentarer:

 1. Jag måste erkänna att det ändå rycker i säljfingret för Paradox efter uppgången från 72 till 84 efter att artikeln med Fredrik Wester publicerades för två dagar sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njoo visst är det så. Det luriga är ju att historiskt sett har många sålt bolag alldeles för tidigt, kanske i mitten av en uppgång. Men det där är alltid klurigt. Själv är jag väldigt långsiktig :)

   Radera
  2. Å andra sidan minns jag min säljorder på Ericsson på 200 kr som inte gick igenom eftersom aktien vände nedåt vid 199 och fortsatte ner till 3,80 kr. Jag var inte med hela vägen, men tillräckligt länge för att komma ihåg det sjutton (?) år senare.

   Radera
  3. Noterat. Man ska givetvis alltid granska fakta inför sitt beslut. Men låt os även komma ihåg hur långe Ericssons resa varade, det var ca 20 år.

   Men samtidigt är det enorm skillnad på ett tjänstemannastyrt bolag och ett bolag som Paradox. Ericsson hade turen att springa in i mobiltelefoni, mer eller mindre. Sedan missbrukades framgången på ett helt osannolikt vis. Ledningen göddes med enorma bonusar, enbart för att marknaden växte. Den kulturen är oerhört långt ifrån vad vi pratar om. Mvh

   Radera
 2. Hej, tack för kommentaren. Jag håller inte med dig om den saken. Förr i tiden så hände det att jag gjorde misstagen att sälja riktigt bra bolag allt för tidigt. Inte numera, det är så enkelt att underskatta bra bolag och de är inte enkla att finna. När jag väl funnit ett guldkorn så håller jag hårt i det.

  Jag ska förövrigt publicera lite rekat på bra poddar framöver. Bla den här grejen kommer upp i dem. Mvh

  SvaraRadera
 3. Eller för att vara tydlig, jag ska inte sälja, jag ska köpa mer i Paradox. Mvh

  SvaraRadera