Adtraction

tisdag 16 januari 2018

Lynchning

Innehåller reklam och annonslänkar.

Känner ni till Peter Lynch? Om inte, läs in er på honom, hans fond och hans böcker. Väl värt tiden. Hans fond Magellan steg med 2,700 procent på 13 år (ca 30 procent per år) och var tillslut lika stor som Ecuadors BNP på 14 Miljarder USD.

Faktum är att jag själv, i min egenhändigt utvecklade investeringsmetodik, nyttjar en del av det han förmedlade. För varför uppfinna hjulet, när någon annan redan har gjort det? Nedan citat är i all sin enkelhet helt fantastiskt:

 "...individual investor is more capable of making money from stocks than a fund manager, because they are able to spot good investments in their day-to-day lives before Wall Street. "

Lägger ni någon vikt vid det här med Lynch-spaningar? Jag gör det, när jag rör mig i min vardag så noterar jag saker och lägger på minnet. Ett bra exempel var när jag besökte XXL för en tid sedan. Jag hade lite lätt ont i ryggen, och misstänkte att det var fel på mina skor. Den trevliga och kunniga expediten tittade på mina skor och frågade, "menar du de där? Brukar du knyta dem så slarvigt?" Ja, fick jag erkänna... "Då behöver du inga nya skor, anledningen är förmodligen att du inte får någon stabilitet om du inte knyter skorna noga, det resulterar vanligtvis i ryggont efter en tid." Faktum är att jag följde hans råd, och efter någon vecka var mitt ryggont borta.


Det är precis sådant jag är villig att betala för i en butik, sådan service som internet aldrig kan erbjuda. Jämför det med den taskiga upplevelsen om du numera går in på Clas Ohlsson. Där finns aldrig en expedit inom synhåll, och om du väl får syn på någon stackars billig, tatuerad och finnig yngling, visar det sig att de sannolikt inte vet ett skit om de produkter företaget säljer. Ett företags dna är tämligen synligt, värdefull information.

Länk till Bokus :
Beating the street
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar