Adtraction

lördag 3 februari 2018

Den svenska skatteslavens pension?

Innehåller reklam och annonslänkar.

Ni har väl öppnat ert pensionsbesked någon gång, och sett den berömda pyramiden?


Som ni ser, så ger den skenet av att staten tar hand om oss alla, med en stabil bas av framtida pension. Jag skulle dock vilja hävda att inget kunde vara mer fel och falskt än detta. Redan idag har vi åtskilliga fattigpensionärer i Sverige, men det är bara en västanfläkt jämfört med hur det kommer se ut framöver. Om inte medborgarna reser sig upp och markerar rejält, detta valår. Faktum är att det de borde visa är en upp och nedvänd pyramid, där det egna sparandet ges tyngd. För saken är den att det är det, och inget annat, som kommer ge dig en trygghet i en framtid.  Att förlita sig på staten och våra politiker är enbart naivt.

Ni har väl hört hur våra politiker pratat sig varma om att vi måste arbeta högt upp i åldern, vare sig vi kan eller inte? Något som förstås inte gäller politikeradeln själva, för de har naturligtvis sett om sitt eget hus med specialregler. En av anledningarna till att politikerna börjat prata om detta är att de har bestämt sig för att skänka ut pengar till andra än de svenskar som har arbetat ihop pengarna. DI uppmärksammade nyligen Pensionsmyndighetens rapport till regeringen, där det framgår att den stora bidragsinvandringen från länder med låg utbildningsnivå medför att statens kostnader för grundskyddet i pensionen fördubblas framöver. Till detta ska även läggas andra relaterade kostnader i samhället, som medför att hela välfärdssystemet redan nu går på knäna.

Kommer ni ihåg förra valet, när Riksdagspartierna gapade sig hesa om hur de skulle försämra pensioner, trygghet och välfärd, via en fullkomligt ohållbar bidragsmigration? Inte jag heller. Nu säger i och för sig Centerpartiet att de avser ta strid för just den saken i år. Spännande, undrar om gemene svensk vaknar? Eller om de senare vaknar upp kallsvettiga mitt i mardrömmen?

Hur kommer det sig att våra politiker i detta ansträngda läge dessutom implementerar ökade skatter och försämringar för sparandets förutsättningar? Varför vill de bevisligen med uppsåt skada befolkningen på detta vis, och att därmed förstärka bidragsberoendet och ojämlikhet?

Det finns dock en annan väg än träl-linjen, ingen behöver fortsätta som livstids slav åt politikerna. Se till att i god tid skaffa dig f-you pengar. Ta tag i detta med sparandet idag, hos Avanza.

2 kommentarer:

 1. Bra inlägg! Jag tänker rösta med fötterna i höst.
  Den uppochned-vända pyramiden visualiserade jag här :) https://ekonomisktinkompetent.blogspot.se/2016/11/pension-del-1.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då har vi samma uppfattning. Jag hoppas att fler snabbt inser vad som pågår i detta dårhus till land just nu.
   Tack för kommentaren. Mvh

   Radera