Adtraction

tisdag 6 februari 2018

This is the top

Innehåller reklam och annonslänkar.

Börsen i USA inledde detta år väldigt starkt. I Torsdags till Fredags förra veckan kom sedan lite statistik, som nyttjades för vinsthemtagningar. Under helgen byggdes det sedan upp en nästan manisk hets i amerikansk media. Det pratades om "den stora svarta Måndagen", "toppen är här nu" och liknande. På ett sätt som om det var en självklarhet att den stora vändningen nu är här. På vägen till jobbet på morgonen kunde jag inte undgå att notera pratet. "Ska man sälja nu då?... Vad händer?... "

Klicka för större bild. 

Ja, jag erkänner att förr i tiden så hängde jag med framför nyhetsskärmarna, det gällde ju att vara uppdaterad på allt det viktiga som styr börsen, man måste låta insatt också, alltid ha en uppfattning om börsens riktning, även om det mest var baserat på ett hopkok av fluktuerande lösa rykten. Men, sedan lärde jag mig att desto mindre jag beaktar media och flocken, desto mer lönsamma beslut fattar jag. Desto mindre stressad blir jag, d.v.s. allmänt högre livskvalitet. Idag skulle jag vilja säga att problemet är att selektera i all information, sortera bort bruset ger en edge. Numera har jag istället ett systematiskt angreppssätt till min förvaltning. 

Ser ni toppen ovan? Kanske läge att fundera över huruvida du tar ett beslut att sälja utifrån mest allmän rädsla nästa gång, eller att köpa mest beroende på allmän eufori? Det brukar nästan alltid sluta dåligt. Därmed inte sagt att riskerna inte ska beaktas, men fundera igenom varför du tar det beslut du tar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar