Adtraction

torsdag 3 maj 2018

Det här med raketer

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jag tänkte på det häromdagen, att jag faktiskt är gammal nog att minnas en tid då mobiltelefoner inte existerade. Jag minns också den variant av mobiltelefon min far släpade runt på under 80-90 talet:

Stor, tung och otymplig. Måttlig mottagning. 
Jag minns det glada 1980/90-talet, även om jag var liten då. Jag minns att jag redan då fascinerades av hur aktier som t.ex. Astra, Nokia eller Ericsson kunde rusa så ofantligt mycket.


Det är en sak att ha läst om aktier som rusar så galet mycket. Men, det är en annan sak att ha upplevt det i verkligheten. Det var där och då jag insåg att man faktiskt kunde bli riktigt rik, bara man höll i aktierna hårt i de bolag som faktiskt lyckades. Sedermera visade det sig att Ericsson bara hade haft turen att komma in på spåret med mobiltelefoni. Det hela bottnade således inte alls i skickligt och hållbart företagsbyggande, utan alltihop rämnade sedan fullkomligt, och det snabbt. Även det en viktig lärdom för framtiden för min del.

Hade jag inte haft förmånen att uppleva detta, så tror jag nog att min nuvarande aktiestrategi hade sett tämligen annorlunda ut.

1 kommentar:

  1. Hej, minns både telefonen och ERICb fria som aktien väl hette på den tiden när det fanns både bundna och fria aktier. I samma veva fanns även raketerna framfab och Icon Medialab.....och boo.com...... kul med lite nostalgi!

    SvaraRadera