Adtraction

tisdag 17 juli 2018

ICA - för rika

Innehåller reklam och annonslänkar.

Ibland hör jag folk påstå konstiga saker. T.ex. som att det inte går att få pengar över utan en hög lön eller ett onödigt snålt liv, därefter ser man samma personer handla mat på Ica...

Exempel på hur matpriser varierar enormt på samma ort i Sverige.

Sist jag jämförde priser för olika varor så var utfallet som ovan, för samma kvalitetsvaror. Varför är vanligt folk så välvilligt inställda till att betala Ica- handlarens Porsche, det har jag aldrig begripit? Däremot tror jag att medvetenheten ökar kring detta, och att det kommer bli allt svårare för t.ex. Ica att ta ut dessa helt orimliga priser framöver. Det skulle inte förvåna mig om vissa Ica-handlare kommer utnyttja möjligheten att höja priset med hänvisning till torkan. Kom då ihåg dessa ohyggligt höga vinstmarginaler enligt ovan. Utöver ovan skillnader så är det vanligtvis även kraftiga prisskillnader på mat beroende på var i kommunen du handlar, definitivt värt att kolla upp.

Nackdelen med Lidl är att de inte har ett helhetstäckande sortiment av mat. Å andra sidan kan man t.ex. handla fempack bra kalsonger för 100 kronor, istället för att betala 120 kronor paret i valfri klädbutik på nätet. Var handlar du, och håller du med?

Länk till ICA hos Avanza

 

7 kommentarer:

 1. Kul inlägg med prisjämförelser, mer sånt behövs inom alla sfärer; mat, el, lån, sparande, vad olika politiker kostar oss om de får som de vill osv.

  Problemet med Lidl är att de ofta ligger lite off, man behöver nästan bil för att smidigt kunna handla där - något vi valt bort i vårt hushåll.

  Istället handlar vi i närheten där vi bor i ett centrum där det finns flera olika matbutiker. Man kan exempelvis hämta basvaror i ena butiken för att sedan gå in i nästa butik och köpa kött och fisk m.m. På det här sättet kan vi enkelt komma undan med 3.000kr per månad i matkostnader.

  Diversifiering kan man väl kalla det 8-)

  SvaraRadera
 2. Jag handlar på Ica för att den är inom gångavstånd (har ingen bil). Det finns en hemköp en bit bort men den hade så dåliga grönsaker sist jag var där.

  SvaraRadera
 3. Hej. Intressant med så stor prisskillnad.
  Jämförde du exakt samma varor eller var det olika märken i olika butiker?
  Själv brukar jag handla allt på maxi bara för att jag är lat. Dom har allt jag behöver.
  Har dock funderat på att besöka Lidl då de ändå ligger nästan bredvid.
  Men orkar inte köra till netto eller citygross på andra sidan stan.

  SvaraRadera
 4. På vilken ort är det , storlek på orten ?
  Vilka varumärken har de butikskedjorna gemensamt ?
  Hur ska kunder som inte har olika kedjor att välja på göra ?
  Jag har :
  1 km till Ica Supermarket
  3,5 km till Ica Kvantum ( efter vägen till-från jobbet)
  15 km till Lidl
  18km till Willys ca2 km norr om Lidl(plus 2x9 kr i broavgift)
  19 km till CoopXtra,ca 4 km väster om Lidl
  26 km till ICA Maxi,Stora Coop & Willys + broavgift 2x9 kr
  Var tror du man gör sina vardagsinköp när utbudetav butiker och avstånd ser ut så ?
  Därför äger jag aktier i ICA, då aktieutdelningen blir "återbäring" på mina inköp.
  Av samma orsak äger jag aktier i Telia, för att låta utdelningen finansiera mitt mobilabonnemang.
  Har bytt försäkringsbolag till Gjensidige för bil& villa-hem, köpte då aktier i Gjensidige.
  Efter att jag blev kund hos Avanza 2003 köpte jag aktier i banken, nu har jag gratis aktier då utdelningarna betalat tillbaka investeringen.
  2007 drog jag in fiber i bostaden, 2008 köpte jag aktier i Bahnhof, som nu, utan att ha ökat innehavet, är mitt största innehav, och samma sak där, utdelningarna har betalat tillbaka investeringen med råge.
  Jag tycker det är en smart investeringsfilosofi att äga aktier i bolag man själv är kund hos.
  Lidl är ju privatägt och ej noterat , så där kan man inte köpa aktier.

  SvaraRadera
 5. Man slipper utlänningar på ica, en slags premie man betalar. Själv handlar jag ändå på willys, är för ekonomisk. Tror också att få ifrågasätter icas priser. Man är van vid höga priser

  SvaraRadera
 6. Vi handlar mest på Willys, en del på Lidl, ibland på Ica och en slatt på Konsum :)

  SvaraRadera
 7. har sen flera år haft lidl och coop som standardaffärer. lidl har inte fullt sortiment utan jag måste komplettera med bla glutenfritt bröd från coop. många säger att coop är dyra, men har man bara lite koll på priserna så kan man göra fynd. framför allt på extrapris och kort datum-varor som ofta är nedsatta med 50%.
  den lokala ica-butiken undviker jag så mycket jag kan. den är överlag dyrare på allt jag brukar handla. sen tjänar de inga pluspoäng heller på att de vid flera tillfällen har tagit betalt för påsar av min mor som hon inte har köpt och bla slagit in 12 flaskor chilisås när hon köpte 1.

  SvaraRadera