Adtraction

måndag 30 juli 2018

Jag tecknar Risk Intelligence

Innehåller reklam och annonslänkar.

Risk Intelligence grundandes i Danmark år 2001 och är verksamt som leverantör av riskunderättelse för kust-, hav- och hamnområden. Av bolagets upprättade riskunderättelser avser en stor del terrorism, rebellrörelser, organiserad brottslighet och sjöröveri. D.v.s. delvis sådant som idag även är tillväxtområden i det Sverige våra politiker har skapat (fan trot...).


Bolaget har utvecklat en teknologiplattform och avser nu bredda och växa verksamheten ordentligt de närmsta åren, vilket alltså är själva syftet med noteringen. Den nya landmodulen täcker en betydligt större marknadspotential än den befintliga verksamheten, och det är i sig intressant med tanke på den låga marginalkostnaden per ytterligare kund.

Här kan du läsa mer: https://www.riskintelligence.eu/investor-se

Grundaren och vdn äger en betydande del av bolaget, även efter noteringen, och jag ser således ägarbilden som positiv. Det finns även incitamentsprogram, som talar till fördel för planen att trefaldiga omsättningen till år 2020.

Noteringen borde säkra finansieringen de närmsta åren, givet att expansionen handlar om lansering av fler moduler (i.e. befintlig erfarenhet) och skalbarheten i deras affär, samtidigt som befintliga kunder uppvisar en hög grad av nyteckning (98%, dvs stabilitet i kassaflödet). Även om jag sätter sannolikheten till att de lyckas med sin plan till 50% så ser jag en god uppsida, om jag blickar några år framåt.     

2 kommentarer:

  1. Jag tycker Risk Intelligence ser intressant ut och jag tecknar också en liten post. Sannolikehten för tilldelning bedömer jag dock som liten.

    Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

    SvaraRadera