Adtraction

lördag 29 september 2018

Risk Intelligence levererar

Innehåller reklam och annonslänkar.

Inför ipo:n skrev jag tidigare lite om att jag tecknade Risk Intelligence. Det blev en riktigt bra affär initialt. Så pass bra att det blev läge att kliva av rätt snabbt, då marknaden kokade första tiden. Kort därefter visade marknaden sin irrationella sida och kursen föll oförtjänt och brant för detta intressanta danska mikrobolag. Varpå det blev bra läge att köpa in sig återigen. Därför var det glädjande med veckans besked från bolaget:

" Risk Intelligence, som levererar säkerhetsanalyser till logistik- och shippingbranschen, presenterade i dag ett avtal med en underavdelning till den amerikanska flottan till ett värde av drygt 0,2 miljoner dollar. 

Licensavtalet har tecknats med den amerikanska flottans Space and Naval Warfare Systems Center Pacific, SPAWAR, och är viktigt för Risk Intelligence. Både för årets omsättning och för framtiden, säger vd Hans Tino Hansen till Finwire. 

Det har en stor betydelse för oss av flera orsaker. Avtalet representerar mellan 12 och 14 procent av vår omsättning förra året, så beloppet i sig är viktigt. Därutöver har avtalet också ett stort signalvärde, säger han. 

Det är en sällsynt möjligt att gå ut och visa upp en stor, betydelsefull kund, så det har också ett stort strategiskt värde. Vi arbetar med att fördubbla vår omsättning från vår existerande verksamhet fram till 2020, så det här är ett viktigt steg på vägen, tillägger Hans Tino Hansen. 

Särskilt det faktum att det för en gångs skull är möjligt för Risk Intelligence att gå ut offentligt och berätta om en ny, stor kund, kan enligt vd:n vara viktigt för framtiden. 

Vi hoppas att detta avtal kan öppna upp för liknande affärer i framtiden, för allt annat lika är det en form av offentlig kvalitetsstämpel. Vi har andra statliga kunder som vi inte kan nämna, men det här avtalet blir en referenspunkt i förhållande till kommande avtal, säger Hans Tino Hansen. 

Avtalet med SPAWAR gäller för ett år med möjlighet till omförhandling därefter. "

Notera att vi pratar om återkommande intäkter ovan, de har en mycket fin stabilitet i kassaflödet tack vare just återkommande nöjda kunder i prenumerationsmodellen.

Länk till Risk Intelligence hos Avanza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar